Samsung na veletrhu Gamescom 2018 představuje zakřivený herní monitor CJG5

Samsung rozšiřuje svůj sortiment herních monitorů o cenově dostupný zakřivený herní monitor s rozlišením WQHD a obnovovací frekvencí 144 Hz

Praha, 21. srpna 2018 – Společnost Samsung Electronics na veletrhu Gamescom 2018, který se koná od 21. do 25. srpna, představuje svůj nový zakřivený herní monitor CJG5. Samsung vystavuje svůj sortiment pokročilých herních monitorů vybavených superultraširokou obrazovkou v zážitkové zóně CHG90 pod mottem „Širší perspektiva. Vítězná hra“.

Veletrh Gamescom, který se koná v německém Kolíně nad Rýnem, je jednou z největších výstavních akcí na světě a jen loni přilákal více než 350 tisíc návštěvníků z více než 50 zemí. V České republice bude nový zakřivený herní monitor CJG5 k dispozici v průběhu září za doporučenou maloobchodní cenu 8 890 Kč za 27palcovou verzi.

Nově vyvinutý 27palcový (C27JG5) monitor CJG5 je vybaven klíčovými herními technologiemi, jako jsou vysoké rozlišení WQHD, zakřivený displej, obnovovací frekvence 144 Hz a vysoký kontrastní poměr. Bezrámečkový monitor CJG5 optimalizovaný pro hraní her, který bude celosvětově k dostání ve třetím čtvrtletí roku 2018, poskytuje naprosto plynulý a podmanivý herní zážitek za rozumnou a dostupnou cenu a je zaštítěný technologickými znalostmi společnosti Samsung.

„Vzhledem k rychle rostoucí poptávce po herních monitorech jsme se snažili nabídnout cenově konkurenceschopné herní monitory, aby mohlo předností špičkových technologií využít více uživatelů,“ prohlásil Seog-gi Kim, výkonný vicepresident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „S využitím technologickým znalostí, které jsme v průběhu let nashromáždili, se snažíme urychlovat nasazování herních funkcí, jakými jsou např. obnovovací frekvence 144 Hz a vysoké rozlišení WQHD, což ocení masový trh.“

Monitor CJG5 má rozlišení WQHD (2560 x 1440), jež je čtyřikrát vyšší než HD, a poskytuje přesný a věrný obraz s hlubšími odstíny černé, jasnějšími odstíny bílé a zářivými barvami, jakož i vysoký kontrastní poměr 3000:1. Spolu se zakřiveným panelem VA a třístranným bezrámečkovým designem vytváří CJG5 podmanivé prostředí, které poskytuje nejpoutavější herní zážitek a minimalizuje únavu očí. Zakřivení s poloměrem oblouku 1 800 mm kromě toho minimalizuje únavu očí tím, že redukuje změny ve vzdálenosti, na níž musí oči uživatele ostřit. CJG5 napodobuje reálný pohled, a pomáhá tak uživatelům, kteří rychle přesouvají své zaměření při hraní her, a to i na delší dobu.

Obnovovací frekvence 144 Hz zaručuje vysoce agilní obraz bez prodlev, který nabízí vynikající herní zážitek. Režimy určené pro hraní her a sledování filmů automaticky optimalizují úroveň gama a zobrazení černé, kontrast, ostrost a sytost pro všechny žánry her a filmů. Uživatelé mohou také okamžitě a snadno během hry zkontrolovat a upravit nastavení nejdůležitějších parametrů obrazu pomocí ovládacího menu OSD s uživatelským rozhraním v herním stylu.

Na veletrhu Gamescom 2018 mají návštěvníci možnost seznámit se s herním monitorem CJG5 ve stánku Gamescom Samsung (hala 10.1, stánek A100) a ve stánku společnosti Ubisoft (hala 06.1, stánky B021 a A020). Společnost Samsung spolupracuje se společnostmi Ubisoft, PUBG Corp. (hala 09.1, stánky A060, C061), Warner Bros (hala 10.2, stánek B026), Deep Silver (hala 09.1, stánek A012), Square Enix (hala 09.1, stánek B041) a Logitech (hala 10.1, stánek D050), které na herních monitorech Samsung včetně modelu CJG5 přestaví různé herní tituly. Zážitkové zóny Samsung budou k dispozici ve stáncích obou partnerů i ve stánku společnosti Samsung, kde si hráči budou moci naplno vychutnat hraní na 49palcovém superultraširokém monitoru CHG90. Model CHG90 byl představen na veletrhu Gamescom 2017 a je největším QLED herním monitorem se zakřivenou obrazovkou s obnovovací frekvencí 144 Hz a s časem odezvy pohybujícího se obrazu (MPRT) 1 ms.

„Jsme potěšeni, že jsme navázali spolupráci se společností Samsung, abychom na veletrhu Gamescom 2018 představili naši hru Dakar 18,“ uvedl Paulo J. Gomes, režisér a producent studií Bigmoon Studios společnosti Deep Silver. „CHG90 se superultraširokoúhlým displejem o úhlopříčce 49 palců je největším herním monitorem QLED na světě a umožňuje nám v úchvatné obrazové kvalitě ukázat krásu obrovského a rozlehlého světa hry Dakar 18, který byl stvořen na základě skutečných krajin v Peru, Bolívii a Argentině.“

Více informací o WQHD monitoru CJG5 společnosti Samsung získáte na stránkách www.samsung.com  a další informace o účasti společnosti Samsung na veletrhu Gamescom naleznete zde.

Hlavní specifikace

Model CJG5
Velikost 27”
Design Zakřivený displej
Barva Dark Silver
Rozlišení 2560 x 1440
Poměr stran 16:9
Zakřivení poloměr oblouku 1 800 mm
Typ panelu VA zakřivený
Jas (typ.) 300 cd/m2
Zorný úhel 178° (H) / 178° (V)
Obnovovací frekvence 144 Hz
Kontrastní poměr (typ.) 3 000: 1
Čas odezvy 4 ms (šedá-šedá)
Vstupy 2x HDMI (1x 2.0, 1x 1.4), 1x DP 1.2, sluchátka

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.