Lidské zdroje v Mall Group povede Ondřej Slabý

Praha 18. září 2018: Od října se do čela personálního oddělení Mall Group postaví Ondřej Slabý, který zde zúročí své třiadvacetileté zkušenosti z rozmanitých segmentů FMCG, bankovnictví či telekomunikací.

„Mám radost, že se nám podařilo najít zkušeného manažera, který ví, co potřebuje firma procházející transformací, a navíc si uvědomuje specifika digitálního byznysu. Budu rád, když Ondřej upevní naši pozici atraktivního zaměstnavatele,“ říká Petr Tomášek, CFO Mall Group a člen představenstva společnosti.

„Nerad bych používal klišé o výzvě, která je přede mnou a na kterou se upřímně těším, ale lepší vyjádření mě nenapadá. Digitální byznys představuje obrovský potenciál a Mall Group je rozhodně hráč, který v tomto oboru udává směr, jsem rád, že budu u toho,“ říká Ondřej Slabý, který přichází z Fortuna Group, kde nastavoval dlouhodobou HR strategii pro 6 000 zaměstnanců v pěti zemích s důrazem na centralizaci a synergie. Během jeho působení dokázala sázková společnost více než zdvojnásobit hodnotu EBITDa. Za sebou má mimo jiné vývoj a implementaci 18 měsíčního talentového programu pro budoucí manažery ve společnosti Coca-Cola. Kvalitu programu dokládá 60% úspěšnost absolventů, kteří po jeho ukončení dosáhli povýšení do manažerské pozice.

Dlouhodobou HR strategii, jenž se stane silnou součástí byznysu, bude Ondřej Slabý v Mall Group definovat nejen pro Českou republiku, ale také pro všechny země, kde skupina působí, tedy  pro Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko a Polsko. Při nastavování zahraniční strategie může čerpat ze své pracovní zkušenosti v Kimberly-Clark, kde tři roky působil ze Švýcarska.

Mall Group v roce 2017 dosáhla tržeb přesahujících 17 mld. korun a jen v České republice dosahuje 15% růstu. Na tuzemském pracovním trhu vytváří skupina celkově na 2 000 pracovních míst, přičemž očekávaný počet pracovních pozic dále poroste.