Pomocnou ruku seniorům podali dobrovolníci již popáté

Praha (21. září 2018) – I letos vyrazili zaměstnanci farmaceutické společnosti Pfizer podpořit neziskovou organizaci Sue Ryder, která pomáhá lidem důstojně prožít stáří. Tentokrát dobrovolníci pečovali o seniory na tradičním sportovně-zábavném odpoledni pro klienty Domova Sue Ryder a také pomohli s přípravami velké benefiční akce.

V rámci firemního projektu Jsem dobrovolník pomáhají zaměstnanci společnosti Pfizer různým neziskovým organizacím. Během pěti let trvání projektu pomohlo přes 160 dobrovolníků ve třinácti neziskovkách. Dohromady již takto odpracovali přes 1 100 hodin času. V Domově Sue Ryder v Praze dobrovolníci pomáhali už mnohokrát. Letos během dopoledne probíhaly v Sue Ryder přípravy na jednu z velkých benefičních akcí. „Dobrovolníci z farmaceutické společnosti Pfizer už se v Sue Ryder vyznají. Chodí nám pomáhat již pátým rokem. Tentokrát nám ochotně pomohli s přípravou vstupenek a materiálů na benefiční koncert Bratří Ebenů pro Sue Ryder, který chystáme na říjen,“ říká Radka Kulhánková, fundraiser pro firemní dárcovství organizace Sue Ryder. „Odpoledne pak asistovali našim klientům při tradičním sportovně-zábavném odpoledni,“ doplňuje Radka Kulhánková.

Dobrovolníci absolvovali také školení asistence seniorům, zahrnující mimo jiné třeba správnou manipulaci s invalidním vozíčkem a komunikaci s člověkem s demencí. Dobrovolníci si tak vyzkoušeli práci pečovatelů a během zážitkového odpoledne se pro seniory stali zábavnými společníky při pohybových a jiných společenských aktivitách. „Jako farmaceutická společnost vyvíjející nové léky pomáháme zlepšovat zdraví lidí každý den. Pomáhat tam, kde je potřeba – to je součást naší firemní kultury. Dobrovolnictví nám pomáhá odpoutat se od každodenní práce a zažít smysluplný den mimo kancelář. Domov Sue Ryder je pro nás srdcová záležitost, velmi rádi tam pomáháme. Inspirativní životní příběhy jejich klientů nás motivují k další práci pro pacienty,“ vysvětluje tisková mluvčí společnosti Pfizer Lenka Kaška.

Zařízení Sue Ryder provozuje i dobročinný obchod, kam zaměstnanci společnosti Pfizer již několikrát věnovali předměty ze sbírek mezi sebou. Darováno může být v podstatě cokoli – nábytek a knihy, stejně jako šperky či oblečení. Finance získané prodejem v obchodě jsou použity na úhradu nákladů na péči o seniory. Lenka Kaška, tisková mluvčí společnosti Pfizer, k tomu dodává: „Je symbolické, že v letošním roce si my i Sue Ryder připomeneme krásná výročí – Sue Ryder slaví dvacetiny, Pfizer slaví 25 let v České republice. A přejeme si pokračovat ve vzájemně prospěšném partnerství i v dalších letech.“

O společnosti Pfizer

Společnost Pfizer je přední světová biofarmaceutická společnost. V České republice společnost Pfizer působí od roku 1993, letos tedy slaví 25. výročí založení. Zabývá se výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv, včetně léků biologických či vakcín. Kromě toho se zaměřuje také na vzdělávání odborné veřejnosti a ve spolupráci s nemocničními zařízeními organizuje klinické studie léků. V roce 2017 společnost Pfizer investovala celkem 15 % svého celosvětového obratu do výzkumu a vývoje nových léčiv. V současné době zaměstnává více než 92 000 lidí, česká pobočka má více než 400 zaměstnanců.