V Praze se otevírá unikátní prostor Minimum waste

Sloužit má zejména k  popularizaci odpovědného životního stylu. Stojí za ním česká společnost MIWA, která má za cíl ve spolupráci dalšími zejména technologickými společnostmi  do budoucna vybudovat platformu pro podporu prevence odpadu a pomoci i dalším enviromentálně prospěšným aktivitám.

MIWA, vítěz prestižní a mezinárodní soutěže Innovation prize pořádané  Nadací Ellen MacArthur, přináší nový systém distribuce a prodeje produktů založený na opakovaně použitelných kapslích a modulárních skladových a prodejních jednotkách v obchodech. Prostřednictvím unikátní technologie a procesního systému MIWA zajišťuje bezodpadovou cestu zboží od výrobce do prodejen a umožňuje pohodlný a hygienický prodej a nákup zboží bez obalu.

Prostor Minimum waste bude sloužit k ukázkám systému MIWA i ostatních progresivních technologií z oblasti cirkulární ekonomiky. V nejbližších dnech bude možnost si poprvé nový způsob nakupování vyzkoušet přímo na místě.  K zhlédnutí budou také autorské edukační instalace na téma odpad a jeho prevence.

Ve spojení s předními českými a světovými osobnostmi se bude v průběhu následujících měsíců rozvíjet program panelů, seminářů, eventů a kulatých stolů k tématům prevence vzniku odpadů a odpovědného životního stylu.

Edukativní instalace a  prezentace současných technologických inovací společně s představením ambasadorů Minimum waste budou probíhat jak pro náhodné příchozí tak i organizované skupiny, školy a další instituce.

Jste srdečně zváni do našich nových prostor na osobní setkání se zakladatelem Petrem Báčou v nadcházejících dnech a týdnech.

Budeme se těšit!