Násilí proti řidičům využívajícím aplikaci Taxify v Ostravě se stupňuje

Aplikace Taxify v posledních dnech eviduje zvyšující se množství případů napadání řidičů, kteří ji v Ostravě využívají. Za různými druhy násilností stojí jedinci z řad klasických taxikářů, kteří se tímto způsobem snaží docílit toho, aby partnerští řidiči Taxify v Ostravě přestali jezdit. České vedení společnosti tento způsob konkurenčního boje odsuzuje a staví se za partnerské řidiče.

2018-05-30 17_47_35-Taxify - Jízda na jedno kliknutí

“Rezolutně odmítáme mafiánské praktiky, kterými se jedinci z řad klasických taxikářů snaží zabránit pokroku v městské mobilitě v Ostravě. Po celou dobu za partnerskými řidiči pevně stojíme a vážíme si toho, že nám pomáhají v našem úsilí všem obyvatelům Ostravska nabídnout novou a lepší zkušenost z přepravy po městě. V rámci boje proti těmto praktikám poskytujeme partnerským řidičům také právní pomoc a nabádáme je, aby napadení jakéhokoli druhu ihned hlásili na Policii. S řidiči jsme hovořili a jsme rádi, že jejich postoj je jasný – zastrašit se nenechají,” osvětluje aktuální situaci Roman Sysel, šéf Taxify v České republice a na Slovensku.

Partnerští řidiči Taxify v Ostravě se prozatím ze strany klasických taxikářů setkali s vulgárními nadávkami, vyhrožováním poškození auta a fyzického násilí. Dostávají také výhružné SMS zprávy. Některým z nich již byl zákazníkem / taxikářem poškozen interiér auta. Další partnerští řidiči si všimli také toho, že před jejich domem opakovaně parkují vozy s označením taxi. Tato auta dříve v jejich okolí nebyla pozorována.

V průběhu letošního srpna docházelo k násilí namířenému proti partnerským řidičům Taxify také v Plzni. V západočeské metropoli byla intenzita násilností a jejich množství v porovnání se situací v Ostravě zanedbatelná. Téměř všichni uživatelé Taxify z řad řidičů v Ostravě se již setkali s nějakou formou napadání ze strany klasických taxikářů.

O Taxify

Taxify je aplikace propojující řidiče s cestujícími. Vznikla v Talinnu, kde má také sídlo. V současné době působí ve více než 20 zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a  Střední Americe. Po celém světě pro Taxify pracuje tým přesahující 200 lidí. Mnozí z nich dříve působili ve firmách typu Skype, TransferWise nebo Google. Nyní je nejrychleji rostoucí aplikací svého druhu v Evropě. V srpnu 2017 Taxify ohlásila uzavření strategického partnerství s platformou Didi Chuxing. Jeho cílem je zvětšení tržního podílu v Evropě a Africe. Aplikace je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a CEO je Markus Villig.