Prazdroj umí vařit speciály! V soutěži Pivní speciál roku zabodoval dokonce se třemi

Praha, 19. října 2018 – Plzeňský Prazdroj se stal nejúspěšnějším pivovarem                 na letošním ročníku prestižní soutěže tuzemských pivních speciálů CEREVISIA SPECIALIS – Pivní speciál roku. Jeho piva vyhrála dvě ze čtyř soutěžních kategorií a Prazdroj si připsal navíc i jedno druhé místo.

V nejvíce obsazené kategorii světlých speciálních piv zvítězil Radegast Extra Hořká 15. Druhé zlato pak v kategorii svrchně kvašených piv získal Master Red IPA. Ve stejném klání skončilo na stříbrné příčce pivo Master Summer Ale. Tyto speciály byly v nabídce Prazdroje v rámci jeho programu Volba sládků. Ten každý měsíc nabízí milovníkům piv jeden unikátní speciál ve více než tisícovce restaurací po celé ČR.

„Plzeňský Prazdroj je celosvětově známý zejména díky špičkovým českým ležákům. Stejně jako při jejich výrobě, tak i u pivních speciálů dáváme ten nejvyšší důraz na kvalitu surovin, výrobu, skladování i čepování. Máme obrovskou radost, že jsme uspěli v soutěži a že si naše speciály získávají uznání odborníků i příznivý ohlas u spotřebitelů,“ říká Lenka Straková, sládková Prazdroje, která v něm má speciály na starosti.

V letošním ročníku soutěže CEREVISIA SPECIALIS vybírala dvacetičlenná porota nejlepší speciály z celkem čtyřiceti šesti přihlášených piv. V komisi zasedlo dvanáct nezávislých odborníků. Ty doplnilo osm osobností, které mají blízký vztah k pivu, ale profesionálně se degustací nezabývají. Odborným garantem soutěže, organizované společností PORT, je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský.

Poznámky pro editory

  • Plzeňský Prazdroj v roce 2017 doma a v zahraničí prodal přes 11 milionů hl; domácí výroba činila 7 mil hl, vývoz přes 1,5 mil hl a licenční výroba 2,6 milionu hl. S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017.