Výsledky komunikátoru v SAR testech. ZOXCALL je 22x pod předepsanou normou.

Praha, 18.10.2018 – Technologická firma ZOXCALL a.s. obstála v testování SAR záření na výbornou.

“Při vyvíjení našeho produktu jsme mysleli zejména na jeho šetrnost k lidskému zdraví. Testování na elektromagnetické záření však dopadlo lépe, než jsme doufali,” říká Ota Kaláb, CEO společnosti ZOXCALL a.s.

Fyzikální veličina SAR (Specific Absorption Rate, tedy specifická míra absorpce) určuje množství energie absorbované živou tkání vystavené elektromagnetickému záření. EU udává normu 2W/kg, kterou musí všechna telefonní zařízení splňovat, avšak výsledky testování komunikátoru ZOXCALL vypovídají o hodnotách hluboko pod tímto limitem.

Výsledky testů, které byly prováděny ve VÚS, n. o. uvádějí hodnotu 0,089 W/kg, což je více než dvaadvacetkrát násobně méně, než uvádí norma.

„Potěšujícím zjištěním také je, že si vedeme desetinásobně lépe než nejlepší modely mobilních gigantů,“ dodává Kaláb.

ZOXCALL je telekomunikační zařízení, které nachází své uplatnění v několika segmentech. Toto zařízení bez displeje ovládané pomocí dvou tlačítek je určené nejen pro firmy jako efektivní nástroj podpory prodeje, ale také pro koncové uživatele, kteří se díky komunikátoru velikosti platební karty mohou cítit v bezpečí v jakékoli životní situaci.

ZOXCALL umožňuje přímé spojení na jedno přednastavené číslo a na linku 112. Výrobek je z recyklovatelného materiálu a nabitý vydrží až 6 měsíců.

O společnosti ZOXCALL a.s.

ZOXCALL a.s. je výrobce a prodejce inovativních telekomunikačních, lokalizačních a IoT zařízení. Propojením zajímavých technologických řešení vytváří unikátní elektroniku, která pomáhá lidem. Více informací najdete na www.zoxcall.com.