Kia Optima: nová vizáž a vylepšené pohonné jednotky

Praha, 14. listopad 2018 – Automobilka Kia zahajuje prodej modernizované řady manažerského modelu Kia Optima. Designové změny karoserie, prvky v interiéru a nově nabízené motorizace se týkají všech karosářských provedení Sedan, Sportswagon, výkonné varianty GT a elektrifikované verze s Plug-in hybridní technologií. Model s celkovým dojezdem výrazně přes 1 000 kilometrů na nádrž (70 litrů – největší v  D segmentu) nenachází v kategorii konkurenta. Díky novým úsporným pohonným jednotkám s emisemi CO2 od 112 g/km, si Kia Optima bez problému, při natankování pouze jedné nádrže, poradí s oblíbenými českými destinacemi v Chorvatsku, stejně tak s výletem do francouzských Alp, přímořského města Nice, italského Říma či švédského Stockholmu a dalších. Kia Optima, která debutovala na Mezinárodním autosalonu v Ženevě 2018, je nyní k objednání u všech autorizovaných prodejců značky Kia.

Na trhu v Česku je modernizovaná Optima Sedan a Sportswagon nabízena ve třech úrovních výbavy Business Line, Executive Line a v atraktivní specifikaci GT. Portfolio motorů zahrnuje tři pohonné jednotky z toho dvě zcela nové v kombinaci s trojicí převodového ústrojí. Nabídku novinek tvoří přeplňovaný zážehový motor 1,6 litru T-GDI o výkonu 182 k /132 kW (265 Nm) se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT. Stávající dieselový motor o objemu 1,7 CRDi byl nahrazen zcela novým úsporným CRDi motorem o objemu 1,6 litru vlastní výroby Kia. Jedná se o nejčistší dieselový motor, jaký kdy automobilka vyrobila. Výkon motoru činí 136 k (320 Nm) s emisemi od 112 g/km. Motor 1,6 CRDi  je k dispozici s šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou 7DCT.

V nabídce motorů nechybí ani výkonově osvědčený přeplňovaný 2,0 litru T-GDI s 238 k / 175 kW (353 Nm) s šestistupňovým automatem. V případě elektrifikované verze Plug-in Hybrid (PHEV) je nabízena jediná specifikace s označením Premium a se stávající zážehovou pohonnou jednotkou 2,0 GDI a 6M/T o výkonu 205 k /151 kW. Dojezd čistě na elektrický pohon u varianty Optima Sedan PHEV je 54 km, zatímco u karoserie Sportswagon tato vzdálenost činí až 62 km. Všechny nabízené motorizace jsou homologovány, a na český trh dodávány, v emisní normě Euro 6d TEMP.

Modernizovaná Kia Optima prodělala změny v podobě nového designu, tvaru masky chladiče, který se v případě nejvýkonnější varianty GT díky své unikátní struktuře, odlišuje od běžné verze modelu. Proměna se dotkla i designu předních světlometů a zadních světlometů s LED denním svícením. Designéři dali nový ráz přednímu nárazníku s LED mlhovými světlomety (výbava GT) a zadnímu nárazníku s novým difuzorem. V nabídce je nový design 17´´ a 18´´ kol z lehké slitiny. Interiér nabízí například nový design volantu či ambientní podsvícení interiéru. K dispozici je devět barev karoserie a pět variant barevného provedení interiéru včetně nového koženého čalounění sedadel (výbava GT).

V základní výbavě s označením Business Line je modernizovaná Kia Optima Sedan s motorizací 1,6 T-GDI 7DCT a 1,6 CRDi 6M/T dostupná za jednotnou cenu 719 980 korun*. Za příplatek 30 000 korun získává zákazník provedení Sportswagon v hodnotě 749 980 korun* při stejné nabídce motorů. V nejvyšší výbavě s označením GT a motorizací 2,0 T-GDI 6A/T je Optima Sedan za cenu 1 019 980 korun* a Optima Sportswagon za cenu 1 049 980 korun*. Elektrifikovaná verze modelu v provedení Optima Sedan PHEV je za 1 174 980 korun* a prodloužená varianta kombi s označením Sportswagon PHEV v hodnotě 1 225 480 korun*.

Cenově nejatraktivnější výbavou v nabídce je Executive Line s motorizací 1,6 CRDi 7DCT za cenu 849 980 korun* v provedení Sedan a 879 980 korun* v provedení Sportswagon, která obsahuje:

+ Automatická klimatizace A/C

+ 7‘‘ navigace

+ Parkovací senzory P/Z

+ Tempomat s omezovačem rychlosti

+ 17‘‘ kola z lehkých slitin

+ Dojezdová rezerva

+ Vyhřívání předních sedadel a volantu

+ Přední mlhové světlomety

+ Střešní ližiny (Sportswagon)

+ Full LED světlomety

+ Zadní LED světlomety

+ Smart Key

+ SLIF+HBA+LKAS+DAW

+ El. ovládané víko 5.dvěří SPT

+ Polokožená sedadla

+ El. nastavitelná přední sedadla

Poznámky pro redaktory (ky):

* výše uvedené ceny jsou uvedeny včetně DPH

KIA MOTORS CZECH je výhradním dovozcem nových automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od roku 1993. Za 25 let své existence prodala Kia na českém trhu téměř 110 000 vozů. Aktuálně prodává na 12 modelových řad z čehož 5 s alternativním pohonem (EV, HEV, PHEV). Kia má v České republice 60 autorizovaných prodejních a servisních míst a průběžně jí patří 7. místo na trhu. V roce 2015 uzavřela partnerství se společností Autodrom Most, která provozuje motorsportové aktivity a Centrum bezpečné jízdy. Kurzy pro výuku a výcvik bezpečnosti se zaměřením na krizové situace v běžném silničním provozu navštívilo za dobu spolupráce téměř 8 tisíc účastníků, kteří s více než třemi desítkami modelů Ceed najezdili na 20 tisíc kilometrů. Od roku 2009 Kia úzce spolupracuje s Nadací Naše dítě, jejíž aktivity rozšířila o projekt dárcovské samolepky „Já a Kia pomáháme dětem“, v hodnotě 50 korun za každý nově prodaný vůz. Od zahájení spolupráce obdržela nadace částku převyšující 2 miliony korun a podpořeno bylo více než 70 projektů na pomoc znevýhodněným či zdravotně postiženým dětem. Více informací o společnosti KIA MOTORS CZECH naleznete na stránkách www.kia.cz.

Kia Motors Corporation – výrobce celosvětově kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 3 milionu automobilů v 14 výrobních a montážních závodech v 5 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 180 zemích celého světa. Kia celosvětově zaměstnává okolo 49 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat téměř 45 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalové organizace FIFA – řídící orgán FIFA World CupTM.a oficiálním partnerem Evropské ligy UEFA platné pro sezóny 2018/2019. Pro více informací o společnosti Kia Motors a jejích výrobcích, navštivte prosím globální mediální centrum www.kianewscenter.com