Zaostřené verze SODERA ‒ podstatně levněji pro různé vývoje na škále technologií Bluetooth

AXONNET, spol. s r.o. oznamuje, že analyzátory „Frontline  SODERA“ se nově dodávají v šesti možnostech měření. Verze jsou zaostřeny na různé případy užití technologie, přesně dle vyvíjeného produktu a potřeb vývojáře. Vývojář produktu pro vozidlo, vývojář sensorů i testér zařízení si každý může pořídit jinou konfiguraci sobě na míru. Spolu se základním analyzátorem „Frontline  SODERA LE“ se tak významně rozšířilo pole nástrojů i pro vývoj s technikou Bluetooth 5 Low Energy.

Plná verze Frontline SODERA snímá všechny kanály Bluetooth Classic i všechny kanály Bluetooth Low Energy současně. Tuto duální (Dual) schopnost je nově možné omezit buď pouze na Bluetooth Classic (Single), anebo jen na Bluetooth Low Energy (Single).

Plnou verzi Frontline SODERA lze omezit i jen na hlavní (Base) sadu schopností spočívající v zachytávání (sniffing) rámců Bluetooth ze vzduchu. Pokročilá (Advanced) verze umožňuje i měření na rozhraní HCI, funkci logického analyzátoru, spektrální analýzy a exkurzního režimu.

Zaostřené verze SODERA jsou i o víc než 50 % levnější než plná verze.

Podrobnosti o konfiguracích a jejich využitelnosti poskytuje AXONNET.

Obě platformy (Frontline SODERA, Frontline SODERA LE) používají softwarově definované radio a jsou tak otevřeny i budoucím změnám specifikací Bluetooth, které probíhají prakticky nepřetržitě.

Vojtěch Kment, ředitel AXONNET, uvádí: „Softwarově vytvořené varianty SODERA umožňují cenově mnohem dostupněji si pořídit právě takový analyzátor, který vývojář potřebuje přesně pro svůj projekt. Ukáží-li se širší potřeby, může svůj nástroj upgradovat na vyšší verzi se zachováním své investice. Vlastnosti a cena SODERA LE pak byly přizpůsobeny tomu, aby lépe odpovídaly potřebám trhu vývoje sensorů s Bluetooth 5 Low Energy.“

O Frontline

Frontline je značka symbolizující vedoucího výrobce protokolových analyzátorů a testerů pro Bluetooth. Od roku 2016 se stala součástí a pobočkou amerického výrobce měřících zařízení Teledyne LeCroy, Inc., se kterým se nově soustřeďuje zejména na úplné pokrytí měření nasazení elektroniky v oblasti automotive.

O AXONNET

AXONNET spol. s r.o. je autorizovaný prodejce Frontline pro ČR od roku 1995. Na specializovaném trhu získal pro Frontline během let řádově desítky zákazníků působících v řadě různých odvětví: řídící technika, energetické rozvodné sítě, vývoj software, datová komunikace, telekomunikace i automotive.