Nový lídr v zemědělství – Corteva Agriscience, zemědělská divize DowDuPont – je na českém trhu

Divize se stane nezávislou, veřejně obchodovanou společností v červnu 2019, po dokončení již dříve oznámeného odštěpení

Praha, 11. ledna 2019 – Corteva Agriscience™, zemědělská divize DowDuPont, se stane hlavním zemědělským lídrem, který zkombinuje zděděné aktivity DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection a Dow AgroSciences. Společnost, která zastává vedoucí zemědělskou úlohu ve více než 130 zemích, se v červnu 2019 stane veřejně obchodovanou jednotkou. Součástí tohoto procesu je i vznik české divize.

„Námi zděděné společnosti již mají nastaveny pevné vztahy s českými zemědělci. A nyní se chystáme udělat obrat v jednu společnost s jedinou kulturou a jediným cílem – a tím jsou naši zákazníci. Poskytujeme zemědělcům potřebnou kombinaci osiv a řešení v ochraně plodin, aby maximalizovali výnos a zvýšili zisk, a zároveň posilujeme vztahy se zákazníky a zajišťujeme bohatou zásobu potravin pro rostoucí populaci,“ uvedl Petr Portych, country leader Česká republika, Slovensko, Corteva Agriscience™, během sympozia pro zákazníky dne 10. ledna v Kladně.

Společnost Corteva Agriscience™ disponuje nejlepšími schopnostmi, technologií, inovacemi, výzkumem a vývojem, což ji předurčuje ke změně potravinového systému tak, aby zemědělcům pomáhala vyvíjet lepší, výživnější a zdravější plodiny při současném využití co nejméně přírodních zdrojů. Zajistí také udržitelné zásobování potravinami pro spotřebitele. Firma v současné době zaměstnává v České republice 24 lidí na plný úvazek a 4 sezónní pracovníky.

„Tato fúze vedla ke zkombinování nabídky velmi rozdílných vysoce hodnotných technologií, které řeší potřeby zemědělců a tržní možnosti v Česku. Když tedy poskytneme takovou bohatou a rozmanitou nabídku naší zákaznické základně, můžeme očekávat skvělou příležitost pro růst Cortevy. Nabízíme řešení pro odplevelení, ochranu před škůdci a háďátky, řešení proti chorobám, správu dusíku a výživu plodin a dále mořidla a nejlepší osivo řepky, kukuřice a slunečnice. Naše produkty a značky jsou velmi dobře známy mezi zemědělci a v rámci celého průmyslu.“ dodal Portych.

České firmy sloučené do Corteva Agriscience™ jsou v obchodním kontaktu s více než 5000 českými zemědělskými společnostmi a zemědělci. Společnost Corteva Agriscience™ poskytuje svým zákazníkům řešení pro ochranu osiva a plodin s vysokou kvalitou a zákonem stanovenými standardy v každé fázi rostlinné výroby a také je transparentní jednotkou pro úřady, ale i spotřebitele.

#   # #

O Corteva Agriscience, zemědělské divizi DowDuPont                    

Corteva Agriscience, zemědělská divize DowDuPont (NYSE: DWDP), se stane vznikne po dokončení odštěpení do června 2019 samostatnou veřejně obchodovanou společností. Tato divize spojuje silné stránky značek DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection a Dow AgroSciences. Corteva Agriscience nabízí pěstitelům po celém světě to nejkompletnější portfolio v oboru, a to včetně některých z nejuznávanějších značek v zemědělství: značky Pioneer®, Encirca®, nově založené Brevant Seeds a oceněné produkty Crop Protection, a zároveň uvádí na trh nové účinné látky a technologie prostřednictvím svého rozsáhlého obchodního řetězce. Více informací naleznete na adrese www.corteva.com.

Sledujte Corteva Agriscience, zemědělskou divizi společnosti DowDuPont, na platformách Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter a YouTube.