A jaký je tvůj příběh?

Trend Micro znovu přichází se svou soutěží What’s Your Story do České republiky. Chce tak rozšířit diskuzi o bezpečnosti na internetu i mezi mladými.

PRAHA, 6. února, 2019 – Společnost Trend Micro, globální lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti, 5. února oficiálně spustila českou verzi mezinárodní soutěže What’s Your Story. Videosoutěž s podtitulem „klady a zápory online světa“ nabádá mladé lidi, aby se otevřeně vyjadřovali k sociálním médiím, fake news, a dalším nástrahám digitálního světa.

„Současný virtuální svět v mnohých oblastech konkuruje světu skutečnému. Žijeme v digitální době, kdy děti zacházejí s telefony, tablety či počítačem již v útlém věku. Profily na sociálních sítích má dnes už skoro každý, kontrola věku na webových stránkách často nefunguje. V tomto svobodném prostoru, který je přístupný všem, je třeba se sám sebe zeptat: umím se v takovém světě zorientovat? Buduji svou online identitu s rozvahou? Právě takové otázky se snažíme v mladých lidech prostřednictvím soutěže probudit.“ říká Martina Vlčková, koordinátorka soutěže What’s Your Story společnosti Trend Micro.

What’s Your Story má již několikaletou tradici v zemích jako USA, Irsko nebo Kanada, kde se zapojují stovky studentů a škol. I letos chce proto společnost Trend Micro v České republice znovu otevřít diskuzi o bezpečnosti v online světě. Mnoho studentů mohlo slyšet otázku „Jaký je tvůj příběh?“ už na Veletrhu vysokých škol Gaudeamus v Praze, kde Trend Micro tento projekt zveřejnilo.

Soutěž je otevřena pro studenty od 15 do 23 let. Své video mohou přihlásit do 31. března na oficiálních stránkách soutěže. Videa pak bude hodnotit porota složená z členů partnerských společností a sdružení, které akci podporují.

Hlavní cenou soutěže What’s Your Story je kamera GoPro HERO 7 vhodná právě pro ty, kteří se chtějí prostřednictvím online světa realizovat. Kromě hlavní ceny budou mít ale finalisté soutěže i možnost nahlédnout do prostor Trend Micro a dozvědět se více o tom, jak konkrétně společnost Trend Micro usiluje o bezpečnější internet a ochranu uživatelů. 

 Trend Micro’s Commitment to the Internet Safety of Kids and Families

To support its vision of making the world safe for exchanging digital information, Trend Micro aspires to make a difference by using its expertise to make the world at large a better place. Trend Micro has made a commitment to make the Internet a great place for young people around the world through its world-wide employee volunteer program, grants and donations to eligible organizations, and partnerships with those who share its vision and mission. For Trend Micro’s free Internet safety tips, tools and advice, visit the Internet Safety for Kids and Families page.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 6000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou poskytuje společnost Trend Micro firmám bezpečí v propojeném světě. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.