Provident získal prestižní certifikaci Top Employers

Praha, 5. 3. 2019 – Provident Financial s. r. o. nově získal mezinárodní certifikaci Top Employers. Tento certifikát každoročně uděluje uznávaná holandská instituce Top Employers pečlivě vybraným společnostem, které svým zaměstnancům zajišťují příjemné pracovní prostředí, férové jednání nebo možnost sebevzdělání. Auditoři na Providentu ocenili například poradenskou linku pro zaměstnance. V České republice se certifikátem může pochlubit jen 16 firem.

„Trh práce se rychle mění a v posledních měsících je těžší než kdy dříve zaujmout uchazeče o zaměstnání. Víme, že můžeme být úspěšní jen tehdy, když budou mít všichni čas na své koníčky a rodinu. Proto vytváříme takové podmínky, aby naši kolegové chodili domů bez stresu a práce navíc. I to sehrálo velkou roli v tom, že jsme letos byli oceněni jako jedni z nejlepších zaměstnavatelů v našem oboru,“ vysvětluje za Provident Lukáš Polc, personální ředitel společnosti.

Mezi největší výhody Providentu z pohledu TOP Employers patří flexibilní pracovní doba, možnost práce z domova a vzdělávací systém, který pomáhá lidem „růst“. „V Providentu dbáme i o duševní pohodu kolegů a snažíme se je podporovat, aby mohli fungovat nejen jako zkušení odborníci, ale také jako empatičtí partneři našich klientů. Kromě dnes již klasických benefitů jsme například zřídili poradenskou linku, kde mohou zaměstnanci řešit s kvalifikovaným psychologem své pracovní, ale i osobní záležitosti. Zaměstnance rozvíjíme v technických dovednostech, dbáme na vzdělávání v oblasti stres managementu a nabízíme talentové programy pro přípravu zaměstnanců na novou pozici,“ doplňuje Lukáš Polc.

Certifikát od prestižní instituce Top Employers

Tento certifikát každoročně uděluje stejnojmenná holandská instituce Top Employers na základě analýzy pracovních podmínek a interního auditu ověřujícího pravdivost poskytnutých údajů a dat. Instituce hodnotí mimo jiné nastavení a dodržování interních pravidel a procesů souvisejících s náborem nových zaměstnanců a s péčí o ty stávající. Organizace se zaměřuje také na vzdělávací programy, programy související s rozvojem společnosti, ale i na firemní kulturu, technologie a benefity pro zaměstnance. V Česku certifikát získaly společnosti jako AVON Cosmetics, PepsiCo, Saint-Gobain a DHL Express.

Kdo jsou lidé Provident Financial

Provident v České republice působí už více než 20 let. V současnosti má přes 500 zaměstnanců a 1 200 obchodních zástupců, kteří se věnují téměř 100 000 klientům ve všech krajích republiky. Většina zaměstnanců pracuje v Providentu na plný úvazek, firma však podporuje i velkou skupinu zaměstnanců ve zkráceném pracovním úvazku. Zvláštní režim pak platí pro obchodní zástupce společnosti, kteří jsou externími partnery firmy. Mnoho z nich i tak spolupráci s Providentem věnuje čas odpovídající plnému úvazku. Přes 80 % obchodních zástupců jsou ženy. Provident jako první velká společnost úspěšně absolvovala Audit rovných příležitostí od Gender Studies, který byl v loňském roce zopakován (opět s pozitivními výsledky).

O společnosti Provident Financial

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 20 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni.

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk