Společnost Arista představila otevřenou cloudovou platformu

High-radix 12,8 Tbps systém zjednodušuje 100/400G sítě

Společnost Arista Networks (NYSE:ANET) představila na nedávném OCP Global Summitu v San Jose řadu Arista 7360X, zcela novou a převratnou platformu, která zdvojnásobuje hustotu systému, přičemž snižuje spotřebu energie, kapitálové a operační náklady.

Poskytovatelé cloudu díky tomu nyní mohou přejít na výkonnější 100G či 400G porty a využívat přitom operační systém Arista EOS™ (Extensible Operating System) pro  jednolitou konzistenci napříč celou sítí. Řada Arista 7368X4 je průkopníkem konceptu otevřené platformy. Nabízí výběr, škálovatelnost, kustomizaci a úsporu výkonu, které  architekturu cloudových úložišť podstatně zjednodušují.

„Řešení společnosti Arista pomohlo společnosti Facebook ke znatelnému zlepšení v úspoře energie a prostoru, snížení počtu switch čipů v síťové cestě a možnosti uvolnit energii pro výpočetní zdroje,” hodnotí Najam Ahmad, viceprezident vývoje sítí společnosti Facebook. „Protože můžeme kombinovat interně vyvíjený Minipack s řešením od Aristy, zůstává Facebook věrný vícezdrojovému řešení. Obě varianty mohou využívat buď Arista EOS nebo FBOSS, přičemž jeden i druhý operační systém lze použít i ve vícevrstvých sítích.”

Na vývoji systému spolupracovaly týmu vývojářů společností Arista a Facebook, čímž bylo dosaženo kompatibility ovládání přes FBOSS (Facebook Open Switching Software), monitorování využívání energie, tepelné regulace  společně s ovládací částí operačního systému (control-plane).

Tato nová platforma je v kompaktním 4U provedení a všechny aktivní komponenty jsou vyjímatelné. Nabízí 50% zlepšení hustoty oproti tradičním modulárním systémům při 60% úspoře energie a 10 wattech na 100G port. Standardně nabízí systém podporu 100G QSFP a 400G OSFP či QSFP-DD optiky či kabelů. Systém Arista EOS nabízí pokročilou správu propustnosti a funkce automatizace  vč. telemetrie nutné pro vybudování a správu moderního cloudu.

„Řada Arista 7368X4 je jedničkou v oblasti počítačových sítí. Za produktem stojí úzká spolupráce dvou talentovaných týmů vývojářů, a tudíž je výsledek lepší, než kdyby si každý tým hrál  pouze na svém vlastním písečku,“ říká Anshul Sadana, ředitelka operací společnosti Arista Networks.

Řada Arista 7368X4 je dostupná v následující konfiguraci:

Modulární systém s 8 sloty a výběrem 100G či 400G modulů založených na telekomunikačních normách a podpoře systému EOS.

Dostupnost výrobku

Tento nový produkt s vysokou hustotou portů a šířkou pásma je nyní dodáván  s rozhraním 100G. Cena za 100G port se pohybuje pod 600 USD, která podporuje tendenční růst 100G a  400G datových center.

Přečtěte si blog prezidentky a výkonné ředitelky Jayshree Ullala  Nová definice otevřeného cloudu.

O společnosti Arista Networks

Společnost Arista Networks je průkopníkem softwarově řízených kognitivních cloudů pro prostředí obřích datových center a rozsáhlých podnikových sítí.  Oceňované platformy společnosti redefinují a dodávají dostupnost, agilitu, automatizaci, analytiku a zabezpečení. Společnost Arista již celosvětově dodala více než 20 milionů síťových portů vybavených pokročilými síťovými operačními systémy EOS a provisioningem CloudVision. . Arista se hlásí k otevřeným standardům napříč privátními, veřejnými a hybridními cloudy a její produkty jsou podporovány celosvětově jak napřímo tak skrze síť partnerů.

Názvy ARISTA, EOS a  CloudVision patří k registrovaným a neregistrovaným ochranným známkám společnosti Arista Networks, Inc. v právních řádech po celém světě. Ostatní názvy společností či názvy výrobků mohou být ochrannými známkami jejich příslušných majitelů. Další informace či zdroje naleznete na stránkách www.arista.com. Tato tisková zpráva obsahuje výhledové prohlášení, včetně, ale nikoli výhradně, týkajících se přínosů a nejlepšího využití při navržení a zavádění software EOS a CloudVision společnosti Arista a dosažení úspor nákladů, možnosti zabezpečení, většího výkonu a efektivity. Všechna prohlášení jiná než prohlášení o historických skutečnostech, mohou být prohlášeními považovanými za výhledová. Výhledová prohlášení mohou podléhat různým rizikům či nejistotám, které mohou způsobit, že se skutečný výkon či výsledek může zásadně lišit od těch uvedených ve výhledovém prohlášení včetně: naší omezené provozní historie a zkušenosti s vývojem a vydáváním nových produktů; výrobků, problémů s kvalitou servisu či podpory, požadavků zákazníků a odvětvových  norem a dalších rizik uvedených v našich dokumentech se společností SEC dostupných na stránkách společnosti Arista www.arista.com a stránkách společnosti SEC www.sec.gov. Společnost Arista se zříká jakýchkoliv závazků aktualizovat či revidovat jakákoli výhledová prohlášení odrážející nové události či okolnosti, které vznikly po datu, kdy byly prohlášeny.