Společnost Arista Networks představila 400G systém pro optické trasy

Použítí standardních zásuvných modulů zjednodušuje nasazování DWDM sítí

Arista Networks ohlásila systém pro osazování optických vláken v provedení OSFP (Octal Small Form-Factor Pluggable). Arista OSFP-LS tak naplňuje poptávku poskytovatelů cloudu a internetových služeb Tier2 po technologiích pro zajištění vysoké přenosové kapacity, které lze snadno nasadit a provozovat.

Arista OSFP-LS je vysoce kompaktní, nízkopříkonové a finančně nenáročné řešení pro zvýšení přenosové kapacity mezi datovými centry bez nutnosti použití externích systémů pro optické trasy. Arista OSFP-LS obsahuje modulátor a zesilovač přímo v OSFP modulu, který je možné připojit do jakéhokoliv portu Arista OSFP. Modul umožňuje modulaci až na 8 DWDM vlnových délkách po jednom optickém páru a nabízí přenosovou kapacitu až 3.2Tbps na vzdálenost přes 100 km mezi datovými centry.

„Připojení OSFP-LS je mnohem jednodušší v porovnání s běžnými externími modulátory, které navíc potřebují vlastní napájení, ovládací software a zabírají značné místo v racku. Propojení dvou datových center pomocí DWDM je tak jednoduché jako propojení dvou portů switche,“ říká Hacene Chaouch, Distinguished Engineer ve společnosti Arista Networks.

Jednoduchost a rychlost

Systém OSFP-LS byl záměrně připraven a navržen pro podporu 400G ZR digitální koherentní optiky.  Zákazníci, kteří budují metropolitní sítě a sítě propojující datová centra, získají při použití OSFP-LS následující výhody:

  • Menší požadavky na prostor, napájení a náklady
  • Automatické nastavení bez nutnosti zásahu operátora
  • Jednotný EOS® monitoring a ovládání pro 400G ZR i OSFP-LS
  • Nižší provozní náklady díky plně integrovanému WDM přenosovému systému

Dostupnost

OSFP-LS je nyní ve fázi testování a vyhodnocování výsledků a bude dostupný ve druhé polovině roku 2020. Pro více informací včetně cen se obracejte na společnost Prozeta. Prozeta je distributorem Arista Networks pro 29 zemí střední a východní Evropy a Asie.

O společnosti Arista Networks

Společnost Arista Networks je průkopníkem softwarově řízených kognitivních cloudů pro prostředí velkých datových center a rozsáhlých podnikových sítí. Oceňované platformy společnosti redefinují a přinášejí dostupnost, agilitu, automatizaci, analytiku a zabezpečení. Společnost Arista již celosvětově dodala více než 20 milionů síťových portů vybavených pokročilým síťovým operačním systémem EOS (Extensible Operating System) a CloudVision. Arista se hlásí k otevřeným standardům napříč privátními, veřejnými a hybridními cloudy a její produkty jsou podporovány celosvětově jak napřímo, tak skrze síť partnerů.