Společnost Samsung uvádí na trh nové soundbary řady Q optimalizované pro televizory QLED

Nové soundbary HW-Q70R a HW-Q60R mají certifikaci od společnosti Harman Kardon

Nová technologie pro lepší kvalitu zvuku a inteligentnější kompatibilitu

Praha, 15. dubna 2019 – Společnost Samsung Electronics představila dva nové soundbary řady Q, které obsahují technologii Samsung Acoustic Beam a novou funkci Adaptive Sound. Soundbary HW-Q70R a HW-Q60R, které jsou výsledkem spolupráce společností Samsung Audio Lab a Harman Kardon, jsou chytřejší než dříve a poskytují dokonalý zážitek z prostorového zvuku při sledování domácího kina. Soundbar HW-Q60R bude v České republice dostupný v druhé polovině dubna za cenu 11 490 Kč a typ HW-Q70R bude v prodeji od druhé poloviny května za 15 490 Kč.

S využitím technologie Adaptive Sound dokáží soundbary HW-Q70R a HW-Q60R analyzovat obsah přehrávaný v televizoru a ideálně uzpůsobit nastavení zvuku dané scéně. Pokud jsou modely HW-Q70R a HW-Q60R připojeny ke QLED televizoru Samsung 2019 se zapnutým režimem AI, přepnou se do režimu adaptivního zvuku automaticky.

„Díky funkci Adaptive Sound, která zvuk analyzuje a optimalizuje podle konkrétní scény, si mohou posluchači u jednotlivých obsahových žánrů vychutnat ještě realističtější zvuk,“ uvedl Jongsuk Chu, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Nové soundbary řady Q produkují zvuk v kvalitě, která byla odborníky ještě vylepšena, a pyšní se provedením, které nabízí atraktivní domácí estetiku a našim zákazníkům poskytne lepší zážitek při sledování domácího kina.“

Modely HW-Q70R a HW-Q60R nabízejí také patentovanou technologii Acoustic Beam. Technologie Acoustic Beam využívá systém dvou píšťal s 56 otvory k vytvoření dynamičtějšího panoramatického zvuku. Tato funkce tak vyplní každý kout místnosti širokou paletou zvuků.

Pro inteligentnější a snazší integraci do života spotřebitelů jsou soundbary řady Q vybaveny také technologií Bluetooth, která uživatelům umožní snadno si vychutnat kvalitní hudbu přehrávanou z chytrých telefonů.

Soundbar HW-Q70R je navíc vybaven technologií Dolby Atmos a technologií DTS:X přinášející podmanivý plně prostorový zvuk, která byla dříve k dispozici pouze u špičkových soundbarů Samsung jako např. HW-N950 a HW-N850. Díky HW-Q70R si mohou nyní spotřebitelé vychutnat pohlcující zážitek z domácí zábavy podtržený zvukem vyplňujícím celý prostor a se zvukovými efekty nad hlavou.

Přestože je HW-Q70R vybaven technologiemi Dolby Atmos a DTS:X, má štíhlý tvar s výškou pouhých 59 mm, který lépe ladí s televizorem QLED.

Více informací o soundbarech Samsung získáte na stránkách samsung.cz.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.