Zaměstnanci Sberbank CZ uklidili Blaník

Zaměstnanci Sberbank CZ se zapojili do celorepublikového projektu Ukliďme Česko. Tým 37 kolegů, který se stará o retailové klienty, společnými silami uklidil naučnou stezku vedoucí na horu Blaník. Zaměstnanci banky celkem sesbírali několik desítek kilogramů odpadu a z přírody odklidili vše, co do ní nepatří.

„Podporujeme aktivní zapojování našich zaměstnanců do firemního dobrovolnického programu a odpovědného jednání. Naší filozofií je ohleduplné podnikání jak vůči klientům, tak vůči životnímu prostředí,“ prozrazuje Petr Čeřovský, šéf HR Managementu, Sberbank CZ.

Dobrovolné uklízení přírody tak koresponduje s dlouhodobým zeleným směřováním Sberbank. V současné době Sberbank připravuje novou strategii sociální odpovědnosti, která bude reflektovat právě její ekologické smýšlení. To pravidelně dokazuje i dalšími projekty na ochranu a obnovu životního prostředí. Vedle sbírání se zaměstnanci dobrovolně účastní i sázení stromů. V minulosti již vysadili tři lesy.

Vedle toho Sberbank pomáhá zlepšit život i konkrétním lidem. Aktuálně schválil Nadační fond Sberbank pomoc pro šestnáctiletou Evu z Prahy, která přišla kvůli onemocnění o obě nohy. Příspěvky jí poslouží na pořízení sportovních protéz.

Sberbank CZ dlouhodobě rozvíjí společensky zodpovědné podnikání. Spravuje vlastní nadační fond, podporuje dobrovolnictví zaměstnanců, podílí se na ochraně životního prostředí a obnově krajiny, finančně pomáhá veřejně prospěšným projektům. Sberbank CZ také získala ocenění GEEN Zelená banka za šetrný vliv podnikání na životní prostředí.

Sberbank CZ, a.s.

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. Dlouhodobě rozvíjí program FÉR produktů s jasnými cenami a podmínkami. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.