Letiště Praha a Sichuan Airlines se dohodly na nové lince do čínského Šen-Čenu

Praha, 25. dubna 2019 – Letiště Praha podepsalo dohodu o strategickém partnerství s leteckou společností Sichuan Airlines. Výsledkem této dohody je otevření nového přímého leteckého spojení mezi Šen-Čenem a Prahou. Letecká společnost Sichuan Airlines novou leteckou linku zahájí již od 1. července 2019 a lety budou vypravovány dvakrát týdně, vždy v pondělí a ve čtvrtek. Šen-Čen se tak stane již pátou destinací v Číně s přímým leteckým spojením z Prahy a další dálkovou destinací, do kterého mohou cestující zamířit z Letiště Václava Havla Praha.

“Jsme velmi rádi, že můžeme navázat na dosavadní úspěšnou spolupráci s dopravcem a rozšířit nabídku spojení pro naše cestující o novou dálkovou destinaci. Díky zavedení přímých letů do Šen-Čenu se zvýší zájem čínských turistů o Prahu a Českou republiku a zároveň vzniknou další příležitosti rozvoje vzájemných obchodních vztahů s tímto regionem. Očekáváme, že novou leteckou linku využije až 40 tisíc cestujících ročně v obou směrech,” uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Otevřením přímého spojení s Šen-Čenem, na které aerolinka plánuje nasadit Airbus A330 v konfiguraci pro 274 cestujících, se také výrazně zjednoduší cestování mezi Prahou a oblastí delty Perlové řeky v jižní Číně. Tato oblast zahrnuje nejen dynamicky se rozvíjející město Šen-Čen, ale také snadno dostupná města jako Kanton, Hongkong a Macao. V daném regionu žije téměř 120 miliónů obyvatel.

K podpisu došlo ve čtvrtek 25. dubna 2019 v rámci podpisového ceremoniálu na velvyslanectví České republiky v Pekingu u příležitosti státní návštěvy prezidenta ČR Miloše Zemana v Číně. Dohodu slavnostně podepsal za Letiště Praha místopředseda představenstva pan Jiří Kraus a za leteckou společnost Sichuan Airlines předseda představenstva pan Haiying Li.

Letecká společnost Sichuan Airlines již od roku 2016 provozuje dvakrát týdně přímé lety mezi Prahou a Čcheng-tu v provincii S’-čchuan na jihozápadě Číny.

Letenky budou v prodeji na webových stránkách dopravce www.sichuanair.com.

Další aktuální informace naleznete na Twitteru Letiště Praha @PragueAirport.

www.prg.aero