BLESK ORDINACE – unikátní projekt deníku Blesk navštívilo přes deset tisíc lidí

Během uplynulého měsíce proběhla v pěti městech po celé republice série eventů zaměřených na prevenci zdraví Blesk Ordinace. Akci navštívilo více než deset tisíc lidí, kterým lékaři z největších místních nemocnic provedli na patnáct tisíc vyšetření. Během těchto vyšetření se jim podařilo odhalit 57 zhoubných nádorů kůže a 61 závažných plicních onemocnění, ale i další zdravotní problémy, které bez této preventivní akce mohly zůstat skryty.


Lékaři, kteří se zaměřovali především na vyšetření neinvazivního charakteru, měli k dispozici celkem 72 mobilních ordinací. Početný tým lékařů pak doplňovaly více než dvě stovky zdravotnického personálu. Mezi odborná vyšetření, o která byl největší zájem, patřila preventivní kontrola mateřských znamének, kontrola hladiny cukru v krvi, vyšetření plic spirometrem, měření krevního tlaku nebo vyšetření očí. Hojný zájem byl i o poradny pro očkování či odvykání kouření a výživové poradenství.

Součástí Blesk Ordinace byly také speciální přílohy deníku Blesk, které vycházely vždy v pondělí a byly zaměřeny na jedno zdravotní téma. Deník Blesk tak nabídl svým čtenářům komplexní péči – od edukace na stránkách novin až po vyšetření odborníkem bez doporučení a na dobře dostupném místě.

V rámci roadshow byl připraven i bohatý doprovodný program, kterým provázela Eva Decastelo. Navíc všechny eventy Blesk Ordinace navštívily hvězdy seriálu televize Prima Modrý kód. Návštěvníci si mohli poslechnout přednášky týkající se zdravotnictví, odpočinout si v Blesk zóně a zábavní program byl připraven i pro ty nejmenší.  

„Cílem celé akce bylo zkvalitnit život čtenářů Blesku a návštěvníků jednotlivých akcí. Jsme pyšní, že jsme mohli naše čtenáře seznámit s odborníky všech partnerských nemocnic, zprostředkovat jim část služeb, které pro své pacienty nabízejí. Stejně tak služby všech institucí, které se do projektu zapojily. A v neposlední řadě také zpopularizovat nádherné lokace, ve kterých se Blesk Ordinace pořádala,“ hodnotí Blesk Ordinaci šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain.

Blesk Ordinace sklidila úspěch nejen mezi návštěvníky, ale i partnery. Generálním partnerem byla VZP, hlavními partnery Nemocnice České Budějovice a.s., Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vojenská nemocnice Olomouc, Slezská nemocnice v Opavě, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze a seriál televize Prima Modrý kód. Záštitu nad celým projektem převzalo Ministerstvo zdravotnictví a nad jednotlivými akcemi primátoři všech zmíněných měst.

CZECH NEWS CENTER a.s. je lídrem na českém mediálním trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje miliony čtenářů tisku a návštěvníků internetu. Stovky tisíc dalších uživatelů využívají ostatní digitální produkty, služby a aplikace CNC.