Nová herní zařízení Lenovo pro hry bez hranic

Praha, 24. června 2019 – Společnost Lenovo přináší na náš trh celou řadu nových herních počítačů, notebooků a příslušenství. Všechny novinky splňují požadavky skalních příznivců i občasných hráčů počítačových her na designové provedení, výkon procesoru a grafiky či efektivní chlazení.

Špičkový notebook Lenovo Legion Y740 má vše, co potřebuje i ten nejzapálenější hráč. Jeho 15palcový Full HD displej s podporou Dolby Vision a obnovovací frekvencí 144Hz zaručí, že vám už neunikne jediný detail. O dostatek výkonu se postará až osmá generace procesorů Intel Core i7, grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q a volitelná 32GB DDR4 2666Mhz operační paměť.

Bohatý výkon za dostupnější cenu pak nabídne Lenovo Legion Y540. Ten ve svém 15palcovém těle kromě Full HD IPS displeje přináší procesory Intel Core, grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX2060 a volitelně také 16GB operační paměť Intel Optane. Oba notebooky jsou zároveň vybaveny inovativním systémem dvou větráků Lenovo Legion Coldfront, který udrží zařízení dostatečně chladné za všech okolností.

Kromě těchto modelů přichází na náš trh také 15palcový notebook IdeaPad L340 Gaming, který si dokáže poradit nejen s nejnovějšími herními tituly, ale také s jakoukoliv pracovní zátěží. Dostatečný výkon mu dodává až 9. generace procesorů Intel Core i7 spolu s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1650 a až 16GB operační pamětí. Nespornou výhodu, kterou ocení nejen hráči, představuje možnost přepínat počítač mezi rychlým a tichým módem chodu a rychlý PCIe SSD disk s kapacitou až 1 TB.

Někteří uživatelé místo přenositelnosti spíše ocení možnost zahrát si svou oblíbenou hru v klidu domova. Pro ty je tu nový počítač IdeaCentre T540 Gaming v provedení tower. Díky výkonnému procesoru Intel Core i7 8. generace, dedikované grafické kartě NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti s architekturou NVIDIA Turing a volitelné 16GB operační paměti Intel Optane zvládne tento počítač i ty nejnáročnější hry. Dostatečnou kapacitu pro veškerá data mu zajistí duální úložiště s kapacitou až 2 TB HDD a 1 TB SSD. Uživatelé si nemusí dělat vrásky ani s teplem. Senzor chytrého chlazení rozpozná okolní teplotu vzduchu a automaticky podle ní přizpůsobí úroveň chlazení.

Nejen tento počítač si bude dobře rozumět s herním monitorem Lenovo Legion Y44w. Tento 43,4palcový monitor se zakřivením 1800R, funkcí HDR, maximálním jasem 450 nitů, obnovovací frekvencí 144Hz a mimořádně širokou zobrazovací plochou s poměrem stran 32:10 bez problémů nahradí starší hráčskou tradici používání dvou obrazovek najednou. Navíc s podporou AMD FreeSync je konec s trhaným obrazem. Je také vybaven porty USB 3.1 Type-C Gen2 a Gen1, ke kterým mohou uživatelé připojit a napájet až dvě zařízení najednou a přenášet z nich grafický anebo zvukový signál. Čelní rozbočovač dále disponuje porty USB 3.0 a zvukovým konektorem pro jednoduché připojení dalších periferií.

Výkonný počítač nebo notebook sám o sobě není automatickou zárukou úspěchu v populárních herních titulech. Důležitou roli nejen ve výsledcích ale také v celkovém zážitku ze hry má i herní příslušenství. Naprostým základem je přesná a citlivá myš. Herní myš Lenovo Legion M500 RGB disponuje ergonomicky tvarovanými úchyty a programovatelnými tlačítky pro lepší ovladatelnost. A díky senzoru Pixart PMW 3389 a mikro přepínači OMRON už nikdy neminete vašeho herního soupeře.

Další důležitou součástí herních periferií se stane mechanická klávesnice Lenovo Legion K500 RGB s tlačítky navrženými pro pohodlné hraní. Ta přináší moderní, minimalistický design a výjimečně rychlou odezvu pro snadný pohyb a rychlé reakce i v těch nejnáročnějších situacích.

Se stylovým designem přicházejí také sluchátka Lenovo Legion H500 Pro 7.1. Díky ergonomickému tvaru, nastavitelným rozměrům, konstrukce z ušlechtilé oceli a náušníkům z PU kůže se s nimi nemůžete splést. Prostorový zvuk 7.1, mikrofon s redukcí šumu přednastavené zvukové profily vás pohltí a nepustí. Sluchátka komunikují pomocí přes USB 2.0. nebo klasický 3,5 mm Jack.

Snadnou komunikaci se spoluhráči, a ještě větší zážitek z herní akce pak zajistí Lenovo Legion H300 Stereo Gaming Headset

Herní notebooky Lenovo Legion Y540 a Legion Y740 budou na našem trhu dostupné od července 2019 za cenu začínající na 24 990 Kč, respektive na 46 990 Kč včetně DPH.

Lenovo IdeaPad L340 Gaming bude na našem trhu k dispozici od července 2019 s cenou od 18 990 Kč s DPH.

Stolní počítač Lenovo IdeaCentre T540 Gaming bude dostupný od začátku července za cenu od 20 990 Kč včetně DPH.

Monitor Lenovo Legion Y44w bude na našem trhu dostupný od přelomu července/srpna za cenu začínající na 29 999 Kč s DPH.

Herní myš Lenovo Legion M500 RGB jsou k dispozici za cenu 1299 Kč včetně DPH.

Mechanická klávesnice Lenovo Legion K500 RGB bude dostupná od přelomu července/srpna za 2499 Kč s DPH.

Sluchátka Lenovo Legion H300 Stereo Gaming Headset jsou dostupné za cenu 1299 Kč s DPH.

Sluchátka Lenovo Legion H500 Stereo Gaming Headset jsou dostupné za cenu 2199 Kč s DPH.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.