Více než 4 mld. korun v objemu transakcí realizoval provozovatel platebních bran ComGate v roce 2018. Pro tento rok rozšiřuje nabídku o platební terminály a plánuje dvojnásobný objem.

Společnost ComGate Payments za rok 2018 dosáhla auditovaných tržeb přes 280 mil. Kč při kladném hospodářském výsledku. Na nedávné valné hromadě společnost navýšila základní kapitál z 15 na 40 milionů Kč. Pro letošní rok firma připravila rozšíření nabídky o platební terminály do kamenných prodejen a počítá s růstem objemu transakcí na dvojnásobek, tedy 8 mld. Kč.

Na jaře 2019 společnost zavedla nové, transparentní a veřejně dostupné cenové podmínky. Nově se procento poplatku z transakcí snižuje podle dosaženého objemu plateb. Další novinkou je také nabídka platebních terminálů pro přijímání karetních plateb v kamenných prodejnách. Služba opět přichází s jasnou, přehlednou a transparentní cenovou politikou, kdy obchodníci platí 0,99 % nebo méně. 

“Usilujeme o dlouhodobý a oboustranně výhodný vztah s našimi klienty. Sázka na férovost a naprostou transparentnost se nám vyplácí – meziročně evidujeme násobný počet poptávek od nových klientů” popisuje Filip Ulík, marketingový ředitel společnosti.

ComGate Payments působí na trhu, který v nedávné době postupně opustila většina bank. Své služby v oblasti akceptace plateb online a prostřednictvím platebních terminálů typicky odprodaly globálním poskytovatelům podobných služeb. 

“Na trhu vidíme prostor pro silného lokálního hráče, který nabídne příznivé ceny, ale hlavně kvalitní podporu a možnost rychle reagovat na požadavky trhu. Chceme se stát první volbou pro on-line i off-line obchodníky“ říká Nikolaj Šťáhlavský, zakladatel společnosti.

Navýšení základního kapitálu z 15 na 40 milionů Kč je potvrzením finanční stability společnosti a také předpokladem pro její další rozvoj. ComGate vidí prostor pro růst v souvislosti s obecně rostoucím objemem bezhotovostních plateb ale také v nových službách, které budou využívat i nové prostředky deregulace v bankovnictví (PSD2). ComGate je ukázkou, že příležitosti pro inovace a rozvoj v perspektivním FinTech oboru nejsou jen doménou startupů, ale i již zavedených firem.

O ComGate

ComGate od roku 2000 poskytuje služby pro e-commerce a obchod. Pro své zákazníky zajišťuje on-line platební služby, platební terminály a skladovou logistiku pro e-shopy. Díky přímočarým řešením a využití selského rozumu přináší férové transparentní ceny a srozumitelné obchodní podmínky. Více o společnosti na www.comgate.cz