Časopis Reflex veze do Varů unikátní film „Moje svoboda“

Časopis Reflex, dlouholetý partner Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, v koprodukci s Českou televizí veze na festival film, jenž rovných třicet let od sametové revoluce připomene základní potřebu lidského života: svobodu.

Princip filmu je bezprecedentní: 30 let svobody = 30 autorů = 30 minutových filmů. 

Redakce Reflexu oslovila několik desítek filmařů, výtvarníků i dalších osobností, aby na ploše šedesáti vteřin vyjádřili svůj vztah ke svobodě. Vzniklé miniatury byly poskládány do rozmanitého kaleidoskopu nálad a žánrů, sahajícího od hraného dramatického tvaru přes hudební klip, kreslený film, publicistiku až po prosté vyznání „na kameru“. 

Výzvu Reflexu mimo jiné přijali: režiséři Jan Hřebejk, Václav Marhoul, Tomáš Mašín, Štěpán FOK Vodrážka, Zdeněk Suchý, dokumentaristky Kamila Zlatušková a Theodora Remundová, herci a herečky Petr Čtvrtníček, Zdeněk Svěrák, Petra Nesvačilová a Ester Geislerová, stěžejní část divadelního souboru VOSTO5, ale přispěli i fotograf Tono Stano, dirigent Libor Pešek, bratři Cabani a řada dalších mladých i zkušenějších umělců. 

Snímek vznikl podle námětu Milana Tesaře za koprodukční spolupráce s tvůrčí skupinou kreativní producentky České televize Kateřinou Ondřejkovou. Za výsledným filmovým tvarem pak stojí střihač Karel Dlabač a režisér Petr Cífka

Byla to velká radost třídit ty desítky podnětných, překvapivých i originálních pohledů na svobodu, z nichž každý byl trochu jiný. A samozřejmě i velký závazek skládat je do tvaru, který bude působit kompaktně, a přitom zachová pestrost příspěvků a přetaví ji snad v komplexní reflexi svobody,“ podotýká režisér Petr Cífka. 

Světová premiéra filmu Moje svoboda proběhne 3. července v 19.00 v Kongresovém sálu karlovarského hotelu Thermal během 54. MFF Karlovy Vary.

Teaser ke zhlédnutí: https://www.youtube.com/watch?v=4vY3JvPp6pI 

Teaser ke stažení:  https://www.dropbox.com/s/5md6w0il5ejfyqh/Moje_Svoboda_Teaser_SocialniSite.m4v?dl=0

CZECH NEWS CENTER a.s. je lídrem na českém mediálním trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje miliony čtenářů tisku a návštěvníků internetu. Stovky tisíc dalších uživatelů využívají ostatní digitální produkty, služby a aplikace CNC.