Držitelé karet Visa u České spořitelny můžou platit pomocí Google Pay

 

  • S Visou v Google Pay je placení mobilem pohodlné a bezpečné, ať už se jedná o bezkontaktní platby, platby v mobilních aplikacích či platby v rámci eCommerce

 

  • Platební údaje o uživatelích jsou chráněny tokenizační technologií od společnosti Visa

Praha – 4. července 2019 – Držitelé debetních karet Visa u České spořitelny nyní můžou platit rychle, pohodlně a bezpečně svým mobilním telefonem prostřednictvím Google Pay, a to jak bezkontaktně, tak v mobilních aplikacích či v rámci eCommerce. Banky poskytující platby Visa pomocí Google Pay pak využívají technologii tokenizace od společnosti Visa, se kterou jsou transakce zabezpečeny nezávisle na zařízení či kanálu. Projekt je výsledkem strategické spolupráce společnosti Visa s Českou spořitelnou v oblasti digitalizace a inovací. Cílem obou společností je především spokojenost koncových uživatelů.

Platit kartou Visa prostřednictvím Google Pay půjde na všech bezkontaktních terminálech nejen po celé České republice, ale i v Evropě a ve světě. Držitelé karet Visa mohou při placení prostřednictvím Google Pay nadále využívat všech výhod, které Visa poskytuje u klasických debetních a kreditních karet.

Řešení je zabezpečeno tokenizací od společnosti Visa, čímž jsou při transakci nahrazeny karetní údaje (tzv. PAN) platebním tokenem. Citlivé osobní údaje (PAN) tak nejsou sdíleny s dalšími stranami. 

Technologie tokenizace od společnosti Visa podporuje dynamický rozvoj digitálních plateb. Zvyšuje kvalitu bezpečnosti a pohodlí plateb nezávisle na použitém zařízení či platebním kanálu. Díky tokenizaci můžou klienti společnosti Visa svým zákazníkům přinášet špičková řešení, jak platit snadno a rychle.

Služba Google Pay funguje na mobilních zařízeních s operačním systémem Android (5.0 Lollipop), který podporuje technologii NFC. 

# # # 

O společnosti Visa

Visa Inc. (NYSE: V) je světovou jedničkou v oblasti digitálních plateb. Naším posláním je propojit svět prostřednictvím inovativní, spolehlivé a bezpečné platební sítě, umožňující jednotlivcům, podnikům a ekonomikám prosperovat. Naše vyspělá globální procesingová síť, VisaNet, umožňuje bezpečný a spolehlivý průběh plateb po celém světě a dokáže zpracovat více než 65 tisíc transakcí za sekundu. Soustavné zaměření společnosti na inovace je katalyzátorem rychlého růstu connected commerce a hnací silou v cestě za bezhotovostní budoucností pro každého a na jakémkoli místě. V době, kdy svět přechází z analogového systému na digitální, společnost Visa paralelně digitalizuje vlastní značku, produkty a procesingovou síť tak, aby formovala budoucnost placení v digitálním světě. Pro více informací navštivte o společnosti Visa, visa.com/blog a sledujte nás na @VisaNews.