Společnost TCL se stává druhým největším světovým výrobcem televizí, sází na Android a posiluje aktivity na českém trhu

Společnost TCL vyrobila v roce 2018 více než 28 milionů LCD televizních přijímačů a na český trh přináší nové produktové řady

Hongkong/Praha – 9. července, 2019 – Společnost TCL®, jeden z největších světových výrobců televizních přijímačů, dosáhl v minulém roce historicky nejvyšší produkce. Za rok 2018 společnost TCL vyrobila a expedovala více než 28 milionů LCD televizních přijímačů, to jí zajistilo druhé místo mezi výrobci televizí, označení „Global Top 2 TV Corporation“ a tržní podíl 10,9 %1.

Společnost TCL (The Creative Life) je vertikálně integrovaná značka s vlastní výrobou naprosté většiny komponent pro vlastní výrobu, má 28 vlastních laboratoří pro Research & Design, spolupracuje s desítkou vědeckým institucí a má 22 výrobních závodů. Zaměstnává po celém světě více než 75 000 lidí, má zastoupení ve více než 80 zemích a její výrobky jsou k dostání ve více než 160 zemích a regionech po celém světě. 

Prémiové modely značky TCL kombinují přednosti chytrých televizí (Smart TV) se systémem Android. Na český trh jsou televize se značkou TCL dodávány plně lokalizované s kompletní podporou vysílání DVB-T2.

Aktuálně se na českém trhu představí zcela nové modelové řady televizí TCL v kategorii AndroidTV: TCL EP66 a TCL EP68. Obě modelové řady využívají Android 9 a kombinují ultra štíhlý kovový design s kvalitou 4K HDR. Řada EP66 je dodávaná v rozměrech 43ʺ-75ʺ. Vyšší řada EP68 podporuje, mimo jiné, technologii Wide Color Gamut a je dodávána v rozměrech 50ʺ-65ʺ.

Cena a dostupnost

Nové modelové řady televizí TCL EP66 a EP68 budou k dostání na českém trhu od srpna 2019 prostřednictvím většiny internetových obchodů i kamenných prodejen spotřební elektroniky.

www

https://www.tcl.eu/en/

————————————————————————-

1 IHS Data za rok 2018 (Samsung 16,3 %, TCL 10,9 %, LGE 10,7 %)

Společnost TCL (The Creative Life)

Aktuálně jedna z nejrychleji rostoucích značek spotřební elektroniky byla založen před více než 35 lety. TCL je vertikálně orientovaná značka, to znamená že naprostá většina komponent pro výrobu produktů je vyráběna přímo společností TCL. Televize TCL jsou na evropském trhu také prodávány pod značkou Thomson.