Zaměstnanci Providentu zaplatili léčebný pobyt pro nemocnou Natálku

Praha, 9. 7. 2019 – Zaměstnanci Providentu z poboček v Olomouci, Opavě a Ostravě se opět složili na rehabilitační pobyt čtyřleté Natálky, která jako jediná v České republice trpí vzácným onemocněním PEX12. Pobyt, na který přispělo 86 zaměstnanců a obchodních zástupců Providentu, je určený rodinám a dětem s podobnými potížemi. Děti v rámci něj procvičují svaly a klouby a rodiče zde zároveň sdílí své zkušenosti. 

Natálka trpí vzácným onemocněním s označením PEX 12. „Její tělo není schopno vyrábět si vlastní bílkoviny. Do dvou let si vystačila se zásobou bílkovin ode mě, tu ale vyčerpala a její vývoj se pak zastavil,“ dodává maminka holčičky. Natálka se nyní nemůže sama hýbat ani polykat. Aby se jí neodvápnily klouby, musí s ní rodiče každý den cvičit. S tímto onemocněním je v republice jediná a na světě jím trpí 10 dětí. Právě vzhledem ke vzácnosti onemocnění není možné předvídat, jak se její stav bude nadále vyvíjet.

Pobyty, které pořádá Raná péče, se zaměřují nejen na rehabilitaci, ale i na výměnu zkušeností rodičů. Kromě praktických rad odborníků si děti i rodiče odnesou také spoustu hezkých zážitků. Týdenní kurz stojí kolem 13 000 korun. Zaměstnanci Providentu z poboček v Ostravě, Olomouci a Opavě společně vybrali polovinu, Provident pak částku zdvojnásobil na 15 360 korun. V loňském roce pomohli rodině Natálky částkou 14 400 korun. 

„Natálčin stav se bohužel v poslední době zhoršil. Museli jsme vyměnit speciální židličku, místo kočárku používáme vozíček a potřebujeme nové rehabilitační pomůcky. Tyto výdaje kladou větší nároky na náš rozpočet, proto jsme rádi za každou pomoc,“ vysvětluje maminka Natálky, Lucie Hudečková. „Celodenní péče o Natálku je pro rodiče náročná nejen finančně. Jsme rádi, že je můžeme opakovaně podpořit a s pomocí počítáme i v budoucnu,“ říká Alena Dokoupilová, vedoucí Olomoucké pobočky Providentu. 

O společnosti Provident Financial 

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 22 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už více než miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni. 

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk