Hyundai IONIQ Electric opět upevnil své postavení nejúspornějšího vozu

O uplynulém víkendu se v rámci tradičního Rally Bohemia konala také soutěž Eco Energy Rally Bohemia, která se mohla pochlubit účastí kompletní špičky světového poháru FIA Electric and New Energy Championship. I přes velkou konkurenci triumfovaly vozy Hyundai IONIQ Electric, které v hodnocení spotřeby obsadily první a čtvrté místo.

Vzhledem k cíli dosažení nejnižší spotřeby jsme si vybrali Hyundai IONIQ Electric, který patří mezi nejúspornější elektromobily a zároveň má dostatečný dojezd na zvládnutí této náročné soutěže. To se během Eco Energy Rally Bohemia potvrdilo,“ shrnul důvody výběru svého vozu pro soutěž řidič Marek Tomíšek a dodává: „Dokonce i nejnáročnější úseky s velkým převýšením jsme zvládli téměř bez šlápnutí na brzdu. Stačila regulace rekuperace pomocí pádel pod volantem.

IONIQ Electric právem patří mezi nejhospodárnější a nejčistší automobily současnosti, o čemž svědčí také hodnocení Green NCAP nebo žebříček EcoTest, sestavovaný autoklubem ADAC. „Tato dvě skvělá umístění v rámci soutěže Eco Energy Rally Bohemia jsou dalším důkazem, že je vůz IONIQ Electric špičkou ve své třídě. Gratulace za skvěle odvedenou práci patří samozřejmě také oběma posádkám, v čele s Markem Tomíškem a Jiřím Paroubkem,“ komentuje výsledek soutěže Jan Pohorský, zástupce společnosti Hyundai Motor Czech.

Modely IONIQ vynikají nebývalou vnitřní prostorností, komfortním podvozkem, bohatou výbavou, dlouhým dojezdem, nízkými provozními náklady i efektním tvarem karoserie, která má koeficient odporu pouhých 0,24. To v praxi znamená, že po sundání nohy z akcelerátoru vůz prakticky nezpomaluje, což navozuje spíše pocit jízdy z kopce, než po rovině.