NVIDIA RTX Studio notebooky a přenosné pracovní stanice: Vyrobeny pro tvůrce obsahu. V nabídce od všech předních výrobců

10 nových produktů od společností Dell, HP nebo Lenovo zvyšuje celkový počet modelů s certifikací RTX Studio na 27.


LOS ANGELES—SIGGRAPH—29. července 2019—společnost NVIDIA dnes oznámila nové notebooky a profesionální pracovní stanice s certifikací NVIDIA RTX™ Studio, které budou dostupné od významných partnerů. Nabídnou ray tracing v reálném čase, pokročilé AI funkce a editaci videa ve vysokých rozlišeních 40 milionům kreativců po celém světě.

Poslední modely od společností jako jsou Dell, HP nebo Lenovo navyšují počet těchto zařízení na 27 včetně 17 již dostupných. Tyto notebooky pohánějí více než 40 aplikací pro kreativce a designéry, které jsou “RTX On” a desítkám milionů tvůrců obsahu zpřístupňují výhody AI a ray tracingu. Funkce, které NVIDIA RTX přináší, byly předvedeny tento týden na konferenci SIGGRAPH v software od různých výrobců, mezi něž patří Adobe, Autodesk nebo BlackMagic Design.

NVIDIA také oznámila dostupnost nových NVIDIA Studio ovladačů, které nabídnou optimalizace populárních aplikací pro tvorbu obsahu, mezi něž patří OTOY Octane Render, Blender, Autodesk Arnold, Maxon Cinema 4D, Substance Painter od Adobe a Magix VEGAS Pro. Nejnovější Studio ovladače přidávají žádanou podporu 30bitové barevné hloubky pro všechny GPU v OpenGL aplikacích, mezi něž patří Adobe Photoshop a Premiere. Díky této funkci mohou tvůrci zpracovávat HDR fotografie a videa s plnou přesností a bez nežádoucího efektu páskování typického pro 24bitovou barevnou hloubku.

“RTX Studio notebooky a přenosné pracovní stanice se rapidně přibližují centru zájmu kreativního průmyslu,” říká Jason Paul, generální manažer divize GeForce software a technologií ve společnosti NVIDIA. “Díky nim jsou ray tracing v reálném čase, pokročilé AI a editace videa v ultra vysokém rozlišení tvůrcům snadno přístupné v přenosném zařízení při zachování funkcí, které dříve vyžadovaly celé studio.”

Nové konfigurace zahrnují uživatelské notebooky s GPU GeForce RTX™ 2060 i profesionální přenosné pracovní stanice s Quadro RTX™ 5000. Patří mezi ně: 

“Přenosná pracovní stanice Dell Precision 7740 a 7540 s GPU Quadro RTX GPU nabídnou zákazníkům velmi pohodlné používání nejnovějších designových, konstruktérských a kreativních aplikací,” říká Tom Tobul, viceprezident divize významných produktů a klientských řešení ve společnosti Dell. “Kromě výkonu na úrovni pracovní stanice, spolehlivosti a certifikací ISV mohou nyní profesionálové při práci využívat pokročilé funkce AI a RTX raytracingu i v případě, že se právě nacházejí na cestách.”

“Notebooky NVIDIA RTX Studio poskytují tvůrcům značný výkon na to, aby se zhostili jakéhokoliv kreativního úkolu od vykreslování v reálném čase po VR a produkci videí s pomocí AI,” říká Carol Hess, viceprezidentka produktové řady “Z by HP” ve společnosti HP. “S notebooky řady Z by HP, mezi které patří vylepšený Zbook 15 a 17, mohou mít naši zákazníci po ruce nejnovější možnosti technologie RTX ať už jsou na cestách, meetingu s klientem nebo kdekoliv jinde a být tak připraveni stvořit svá nejlepší díla, když se objeví inspirace.”

“Na základě zpětné vazby od našich zákazníků a zkušeností poskytnuté uživateli víme, že naše notebooky jsou denně používány k práci a tvorbě náročného digitálního obsahu,” říká Jun Ouyang, viceprezident divize Consumer PC Business, Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo. “Průzkum společnosti Lenovo dokonce odhalil, že grafická karta je považována za jeden z nejzásadnějších faktorů důležitých pro vysoký výkon. Proto je pro nás spolupráce se společností NVIDIA, lídrem na poli GPU technologií, na vydání nové řady Lenovo Legion Y740 Laptop Studio Edition naprosto přirozeným krokem. Novinka bude mít ve výbavě až NVIDIA GeForce RTX 2080 a nabídne Max-Q design. Díky tomu nabídne nový notebook Lenovo Legion tvůrcům obsahu vysoký výkon na práci i hry v tenkém a stylovém designu.”

“Jsme ohromně pyšní, že můžeme nabízet GPU NVIDIA Quadro RTX v naší produktové řadě přenosných pracovních stanic ThinkPad S. Podporou karty NVIDIA Quadro RTX 5000 se náš ThinkPad P53 stává nejsilnější 15” přenosnou stanicí na trhu,” říká Rob Herman, generální manažer divize pracovních stanic a klientské AI ve společnosti Lenovo. “Podpora ray tracingu v reálném čase, virtuální reality a umělé inteligence v 15” přenosné pracovní stanici je ohromným krokem pro naše uživatele, kteří nechtějí dělat kompromisy mezi mobilitou a špičkovým výkonem.”

Notebooky a přenosné pracovní stanice RTX Studio jsou součástí platformy NVIDIA Studio, která kombinuje RTX GPU s NVIDIA Studio sadou specializovaných SDK a dedikovaných Studio ovladačů.  Splňují hardwarové a softwarové požadavky pro získání označení RTX Studio, díky kterému mohou tvůrci snadno identifikovat správné systémy pro jejich potřeby.

Systémy a ovladače jsou podpořeny náročným hardwarovým a softwarovým testováním pro přední kreativní aplikace a pracovní prostředí. Přenosné pracovní stanice RTX Studio založené na GPU Quadro RTX poskytují další výhody na podnikové úrovni. Patří mezi ně ISV certifikace, nástroje pro správce IT a pokročilé zobrazovací a video funkce.

Systémy RTX Studio obsahují GPU GeForce RTX 2080, 2070 a 2060, společně s  Quadro RTX 5000, 4000 a 3000. RTX GPU akcelerují tvorbu obsahu od střihu videa po 3D rendering až 7x rychleji než MacBook Pro(1). Modely s GPU Quadro RTX 5000 jsou vybaveny 16 GB grafické paměti, což je nejvíce v oblasti přenosných zařízení. Díky tomu jsou umožněny pokročilé pracovní procesy s využitím více aplikací a rozsáhlých 3D modelů, které by jinak na cestách nebyly možné.

Mnoho těchto notebooků je vybaveno jemnými 4K obrazovkami a NVIDIA Max-Q technologií, díky které nabídnou skvělý výkon i výdrž na baterii v tenkém a elegantním designu.

Modely RTX Studio zahrnují Acer ConceptD 7, Gigabyte AERO 15 OLED a AERO 17 HDR, BOXX GoBOXX SLM 15 a 17, Dell Precision 7540 a 7740, HP ZBook 15 a 17, Lenovo ThinkPad P53, MSI P65 Creator, P75 Creator, WS65, WS75 a WE75 a Razer Blade 15 Studio Edition. Další notebooky s certifikací RTX Studio se objeví později v tomto roce od společností Acer, ASUS, Dell, HP nebo Lenovo.Více informací o NVIDIA Studio najdete na: https://www.nvidia.com/studio.

Držte si přehled o novinkách společnosti NVIDIA

Odebírat můžete nové články z NVIDIA blogu, sledovat nás na Facebooku, Twitteru, LinkedInu a Instagramu, sledovat NVIDIA videa na YouTube a galerii na Flickr.

O společnosti NVIDIA
Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/

  1. Testy výkonu prováděné společností NVIDIA v červnu 2019 na RTX Studio noteboocích disponujících 16 GB RAM, Intel Core i7-8750H CPU a GeForce RTX 2080 Max-Q v porovnání s 15” MacBook Pro s 32GB RAM, Intel Core i9 CPU a Radeon Pro Vega 20 GPU. Výkon v Arnold měří renderovací čas s Maya 2019 a Arnold 3.2.0.2 za použití NVIDIA SOL 3D modelu.