VašeČočky.cz expandovaly do šestnácté evropské země – do Nizozemska

Praha, 7. srpna 2019 – Náročné léto si nachystal e-shop VašeČočky.cz. Otevřel svou první optiku a k tomu expandoval už do 16. evropské země. Kontaktní čočky, sluneční brýle a další potřeby pro péči o oči tak nabízí už v 13 jazycích a zahraniční trhy tvoří 85 % z jejich 700milionových tržeb.

„Nizozemsko patří mezi deset zemí s největším podílem nositelů čoček v Evropě a na takovém trhu nesmíme chybět. Dosud pro nás byl bariérou vstupu do země jazyk, ale nyní už máme přímo v pražské centrále posilu hovořící nizozemsky a ve vstupu nám nic nebrání. Navíc díky tomu budeme moci výhledově přidat druhý jazyk i do dosud frankofonního belgického e-shopu,” vysvětluje motivaci výběru země Jiří Urban, CEO e-shopu VašeČočky.cz. 

Nizozemská verze e-shopu funguje od konce července na adrese www.lentiamo.nl. Na trhu už působí největší evropští hráči v oblasti péče o oči, o zákazníky proto budou VašeČočky.cz bojovat především vyšší kvalitou služeb. Návratnost investice odhadují do dvou let.

Cílem VašeČočky.cz je stát se největším evropským hráčem na poli péče o oči v Evropě a cestou k tomu je nyní expanze i rozšiřování sortimentu. „Uvažujeme o vstupu do dalších zemí Evropské unie, ale další expanzi se chystáme realizovat až poté, co spustíme a otestujeme prodej dioptrických brýlí online,” naznačuje další plány Jiří Urban.

O VašeČočky.cz

VašeČočky.cz jsou největší český e-shop s kontaktními čočkami. Vybírat zde můžete z nejširší nabídky kontaktních čoček ve střední Evropě. V sortimentu najdete všechny druhy dioptrických i barevných čoček od oblíbených značek jako Acuvue, Biofinity, Soflens, PureVision a desítek dalších. Na jednom místě mohou nositelé kontaktních čoček nakoupit také veškeré příslušenství od roztoků, očních kapek až po sluneční brýle.

E-shop s tržbami 700 mil. Kč působí v 15 evropských zemích.

www.vasecocky.cz