Vašečočky.cz expandují do 17. země, nabídnou tu i dioptrické brýle

Praha, 30. června 2020 – E-shop VašeČočky.cz vstupuje už na 17. evropský trh. Na www.lentiamo.ie si nově mohou koupit kontaktní čočky, sluneční i dioptrické brýle Irové. Právě nedávno spuštěný online prodej dioptrických brýlí by měl být hlavní konkurenční výhodou e-shopu na irském trhu. Cílem společnosti je, aby se do roka zahraniční trhy podílely na obratu 92 %, a to i přes rostoucí obraty v Česku. 

Dlouhodobým cílem VašeČočky.cz je poskytovat nejlepší služby v péči o oči v Evropě, a proto je expanze do další země pro společnost prakticky samozřejmostí. Do konce roku 2021 by podle plánu měly zahraniční trhy generovat 92 % tržeb společnosti (aktuálně je to 88 %) a počet zákazníků by měl ze stávajících 900 000 dosáhnout jednoho milionu. Ve firmě proto probíhala analýza, do jaké země vstoupit a společnost se rozhodovala mezi zeměmi severní Evropy, třemi trhy mimo EU a právě Irskem.

„Vstup do Irska jsme plánovali dlouho, ale dosud nás odrazovala silná britská konkurence, která těží z výrazně nižších nákladů na logistiku. Poté, co jsme ale začali online prodávat i dioptrické brýle, pro nás začalo být Irsko zajímavější. Je to vyspělý západní trh s potenciálem prodeje zboží s vyšší cenou, a to v celém segmentu optiky. Využíváme toho, že tam v tuto chvíli zatím nemáme velké konkurenty v oblasti prodeje dioptrických brýlí,” vysvětluje důvody výběru země Jiří Urban, CEO VašeČočky.cz.

VašeČočky již od roku 2013 fungují ve Velké Británii, mají kompletní anglicky mluvící tým v Praze, který bude obsluhovat i nově vytvořený trh. Díky tomu je expanze právě do Irska provozně relativně jednoduchá a méně nákladná. Vzhledem k silně konkurenčnímu prostředí se i tak počítá s návratností úvodní investice do 24 měsíců.

Podle plánů je irská expanze letos posledním rozšířením e-shopu. Dále se letos VašeČočky zaměřují na zvýšení prodejů v nejnovějším segmentu dioptrických brýlí. Jejich prodej spustily kvůli Covid krizi už v dubnu. Aktuálně se proto orientují na jejich propagaci a bourání nedůvěry v nákup tohoto typicky offlinového zboží stejně tak, jako se to podařilo u brýlí slunečních.

O VašeČočky.cz

VašeČočky.cz jsou největší český e-shop s kontaktními čočkami a příslušenstvím. Od září 2017 nabízí také kvalitní sluneční brýle od desítek světových značek a v dubnu 2020 spustil on-line prodej dioptrických brýlí. V červenci 2019 VašeČočky.cz otevřely první kamennou optiku v Praze. E-shop s ročním obratem 700 mil. Kč působí v 17 evropských zemích. www.vasecocky.cz