Novou ředitelkou společnosti Bondster se stala Jana Mücková

Investiční trh půjček Bondster, který má více než 7200 investorů, má novou ředitelku. V říjnu se jí stala jednatřicetiletá Jana Mücková, která dosud měla v Bondster na starosti akvizici zahraničních poskytovatelů půjček. Ve funkci vystřídala ředitele společnosti CEP Invest Michala Ondrýska, který byl jakožto zástupce 100% vlastníka Bondster pověřen dočasným vedením firmy.
Jana Mücková vystudovala VŠE v Praze se specializací na finance, mezinárodní vztahy a diplomacii. V rámci svého studia absolvovala dvě stáže na předních asijských univerzitách. První půlroční zkušenost získala v Hongkongu na Chinese University of Hongkong a následně dokončila roční stipendijní magisterský program na čínské Zhejiang University (Čeťiangská Univerzita). Během svých pobytů v Asii absolvovala také pracovní stáž na šanghajské pobočce české agentury Czech Trade a stala se spoluautorkou knihy Obchod s Čínou bez rizika a se ziskem. Jejím zaměřením jsou finanční trhy a makroekonomika. Ve společnosti Bondster byla kromě vytváření ekonomických analýz odpovědná za business development a akvizici zahraničních partnerů. Před nástupem do Bondster působila tři roky v České exportní bance jako zástupkyně ředitele odboru Mezinárodní vztahy a komunikace. Hovoří plynně anglicky, domluví se francouzsky a čínsky.

Bondster

Bondster je česká FinTech společnost, založená v roce 2014, která zprostředkovává investice do půjček. Bondster funguje jako peer to peer trh investic – propojuje investory z řad široké veřejnosti s poskytovateli půjček, jejichž závazky jsou pro snížení rizika obvykle zajištěny nemovitostí. Bondster přináší alternativu pro investory mající kapitál, i pro ty, kteří kapitál potřebují a nechtějí financovat svůj podnikatelský záměr tradiční bankovní půjčkou.