DXC Technology rozšiřuje partnerství s Microsoftem, zřizuje dedikovaný tým pro digitální transformaci na platformu Microsoft Azure

/Praha 16. října 2019/ – Zájem o přechod k IT infrastruktuře na platformě Microsoft Azure ve firmách roste. Podle nejnovější studie společnosti Gartner stoupne celosvětový trh služeb pro veřejný cloud v letošním roce o 17,5 procenta a přiblíží se hodnotě 215 miliard dolarů. Firmy již chápou, že digitální transformace je nikoli volbou, ale nutností. DXC Technology nabízí výrazné zjednodušení migrace IT infrastruktury do prostředí veřejného cloudu na platformě Microsoft Azure. Díky prohloubení spolupráce obou společností mohla DXC připravit novou Microsoft Azure Digital Transformation Practice, jejíž využití zajistí mnohem plynulejší, efektivnější a agilnější migraci z on-premise řešení na řešení Microsoft Azure.

Přesun od on-premise ke cloudovým řešením není žádnou novinkou. Firmy ale začínají chápat, že bez tohoto kroku nebudou schopny čelit výzvám, které před ně staví nová digitální ekonomika,“ říká Bedřich Max Luft, ředitel DXC Technology pro Českou republiku a dodává: „Nově představená practice pro digitální transformaci na prostředí veřejného cloudu Microsoft Azure firmám výrazně celý proces usnadní a umožní ho zvládnout rychleji a bezpečněji. Jsme takto plně připraveni nabídnout tyto služby pro očekávanou zvýšenou poptávku.“ DXC Technology získala nejvyšší stupeň certifikace pro řešení Microsoft Azure: Azure Expert Managed Service Provider (MSP). To se doposud podařilo jen několika málo partnerům Microsoftu. Navíc je DXC jedním z největších poskytovatelů cloudových řešení (Cloud Solution Provider) Microsoftu. Celkově pro DXC pracuje více než 900 specialistů s certifikací Azure professional.

DXC Microsoft Azure Digital Transformation Practice je spolupráce profesionálů v oblasti Microsoft Azure na straně DXC Technology a architektů a technických stratégů Microsoftu. Na základě této spolupráce dostanou zákazníci DXC k dispozici podporu integrovaných týmů, které jim pomohou projít náročným procesem digitální transformace a přenést svou infrastrukturu do veřejného cloudu. Zároveň byla podepsána pětiletá dohoda o spolupráci DXC a technologického centra Microsoftu.

DXC Technology nadále pokračuje ve vývoji řešení založených na Microsoft Dynamics 365, které získala akvizicemi společností Eclipse, Sable37, eBECS, Luxoft či EG A/S. A samozřejmě bude také rozvíjet své produkty DXC Health360™ and DXC Offender360™.

Tiskovou zprávu společnosti Gartner týkající se očekávaných tržeb ze služeb veřejného cloudu v roce 2019 najdete zde

O společnosti DXC

DXC Technology (NYSE:DXC) je globální lídr v kategorii technologicky nezávislých poskytovatelů komplexních IT služeb. Pomáhá klientům benefitovat ze změny, kterou přináší digitální transformace. Společnost vznikla fúzí firem CSC a divize Enterprise Services společnosti Hewlett Packard Enterprise. DXC se stará o téměř 6 000 klientů z privátního i veřejného sektoru ve více než 70 zemích. Díky technologické nezávislosti, talentovaným zaměstnancům a rozsáhlé partnerské síti DXC Technology dodává výkonné IT řešení a služby nové generace. DXC Technology je považována za jednu z nejvíce společensky odpovědných firem. Pro více informací navštivte www.dxc.technology