Nation 1 VC vybírá startupy do svého prezenčního akcelerátoru. Má pro ně až milion eur

Nation 1 VC spustil výběrové řízení do svého akceleračního programu, který má začít v lednu 2020 v Praze a Brně. Hledá pět až osm startupů ve velmi rané fázi vývoje. Celý program bude trvat čtyři měsíce, během nichž budou moci vybrané startupy z fondu Nation 1 vyčerpat na svůj rozvoj až milion eur.

2019-08-02 10_15_25-Seed venture capital funding for startups - Nation1

Nation 1 VC nazývá tento typ akcelerátoru prezenčním. Zakladatelům vybraných startupů totiž bude první měsíc programu poskytovat intenzivní mentoring a workshopy, kde bude zakladatelům pomáhat například s business plánem, s vyjasněním provozního nastavení nebo s přístupem ke globální startupové scéně a investorům.

Cílem pak je vytvořit MVP (minimum viable product) uvést svůj startup na trh a nakonec se zúčastnit demo-day. Během akcelerace budou moci startupy čerpat finance z fondu Nation 1. Pokud budou splňovat podmínky akcelerace, každý měsíc budou moci vyčerpat až 40 000 eur

Hlavou mentorů bude Jakub Nešetřil, zakladatel Apiary a Česko.Digital. Dalšími mentory budou například Ondřej Krátký a Martin Rozhoň. Do chystaného prezenčního akceleračního programu je možné se hlásit do 9. listopadu na https://nation1.vc/batch/form.

Vedle prezenčního akcelerátoru Nation 1 VC vede i individuální akceleraci, která běží celý rok a věnuje se pokročilejším startupům. Projekty do něho vstupují jednotlivě a program je jim šit přímo na míru. Přihlášky a dotazy lze zasílat na info@nation1.vc

Šéfkou akceleračních programů za Nation 1 VC je Petra Končelíková, která sama podniká v Česku a Evropě již 18 let a se startupy má bohaté zkušenosti například z Node5 či vzdělávací instituce iCollege.

O Nation 1 VC

Nation 1 VC je venture kapitálová firma sídlící v Praze, Brně a Lucembursku, která spravuje investiční seed fond a startupový akcelerátor zaměřený na startupy operující na českém území a začínající podnikatele, kteří mají ambici prorazit na globální trh. Kromě financí nabízí i mentoring od zkušených expertů z oboru, mimo jiné například Jakuba Nešetřila, zakladatele českého startupu Apiary.

Managing Partners Nation 1 VC jsou Marek Moravec a Jaroslav Trojan. Partner a Managing Director for Acceleration je Petra Končelíková, Martin Bodocký zastává funkci Technical Partner. Všichni mají se startupy a investicemi bohaté zkušenosti, a to jak z Česka, tak i zahraničí. Aktuálně fond operuje s 20 miliony eur.

Nation 1 benefits from the support and financing of the Czech ESIF Fund of Funds (CZFoF). The Czech ESIF Fund of Funds is an initiative created by cooperation between the Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic and EIF and financed under the European Regional Development Fund within the programme Venture Capital OP EIC (program Rizikový kapitál OP PIK).