Bezpečný tisk pro interiéry s flexibilním inkoustem Canon UVgel 460

PRAHA, 24. října 2019 – Flexibilní inkoust Canon UVgel 460, který byl uveden na trh už v květnu 2019 společně s novým modelem rolové tiskárny Colorado 1650, získal certifikát UL GREENGUARD Gold. Splnil tak nejpřísnější kritéria certifikace nezávislé společnosti UL Environment, která je celosvětově uznávaným lídrem v oblasti bezpečnosti a certifikace.

Získané osvědčení zaručuje, že tisky vytvořené na tiskárně Colorado 1650 splňují i ty nejvyšší světové standardy pro nízké emise těkavých organických sloučenin (VOC). Dokládá to, že veškeré aplikace vytištěné inkoustem Canon UVgel 460 jsou naprosto bezpečné i pro použití v interiérech, a to včetně institucí, jako jsou školy a školky nebo zdravotnická zařízení, kde tráví delší čas také děti nebo oslabené dospělé osoby. 

Unikátní vlastností flexibilního inkoustu Canon UVgel 460 je roztažnost, která dosahuje až 185 % a díky které je ideální i pro samolepicí vinylové fólie a polyesterové textilie. Jedná se o rozhodující schopnost také tehdy, kdy je třeba během instalace potištěný materiál skládat, ovíjet či ohýbat. Své využití tak najde zejména při tisku určeném do interiéru: zarámovaná plátna, soft signage dekorace, grafika osvětlovaná zepředu nebo prosvětlovaná zezadu, dekorativní aplikace pro povrchy, jako jsou například flexibilní tapety, a aplikace pro použití v exteriéru včetně polepů pro vozidla. 

Inkoust Canon UVgel 356 pro tiskárnu Colorado 1640 získal certifikát GREENGUARD Gold již v roce 2017, takže oba produkty z rodiny tiskových řešení Colorado nyní mají stejné nezávislé potvrzení o své nezávadnosti pro lidi v jejich okolí i celé životní prostředí. Technologie UVgel už dříve získala také uznávané certifikáty od AgBB, ASTM typ II, Certificat A+ a Centexbel.

Michele Tuscano, viceprezident společnosti Canon EMEA pro velkoformátový tisk, k certifikátu uvedl: „Reakce zákazníků na tiskárnu Colorado 1650 byly mimořádné už během prvních několika měsíců po jejím představení. Naši zákazníci a akreditovaní partneři si obzvlášť zamilovali funkci FLXfinish, která jim dává možnost volit mezi lesklým a matným výstupem stisknutím jediného tlačítka. Tato funkce otevírá úžasné možnosti při tvorbě POS grafiky pro interiéry a nádherných dekorativních aplikací, u nichž je samozřejmě nezávislé potvrzení o neškodnosti pro životní prostředí zásadní. Naši zákazníci a partneři mohou s tímto novým certifikátem sebevědomě propagovat schopnosti stroje Colorado 1650 s vědomím, že jsou tisky zcela bezpečné i pro jakékoli využití v interiéru.“ 

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou. 

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie. 

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu. 

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.