Nová průmyslová termokamera Fluke Ti300+

Odolná termokamera pro pravidelnou údržbu v průmyslu vydrží pád až z 2 metrů. 

Řízení týmu průmyslové údržby vyžaduje jedinečnou kombinaci komunikačních dovedností, odborných znalostí a technického myšlení. Provádění standardní a preventivní údržby pomáhá zajistit bezpečný a efektivní provoz podniku a výběr správných nástrojů může být pro úspěšné zavedení těchto programů naprosto klíčový.

Nová termokamera Fluke Ti300+ pomáhá týmům údržby vyhledávat potenciální problémy dříve, než způsobí skutečné problémy. Disponuje rozlišením i přesností potřebnými ke spolehlivému odhalení teplotních rozdílů nebo změn v průběhu času. Díky automatickému ostření LaserSharp™ s termokamerou Ti300+ pořídíte ostré snímky za všech okolností. Stiskem tlačítka vestavěný dálkoměr vypočítá vzdálenost k požadovanému cíli, zobrazí ji v kameře a obraz se okamžitě zaostří. Díky tomu jsou hodnoty teplot ze zaostřených snímků velmi přesné, i když se jedná o náročné situace, například měření objektů za drátěným plotem. Specialisté na údržbu tak jsou schopni pořizovat ostré snímky a zároveň zůstat v dostatečné a bezpečné vzdálenosti od měřených objektů, případně měřit i objekty i za průhlednými překážkami. 

Co je potřeba pro spolehlivou údržbu?

Aby bylo možné pomocí termosnímků správně zdokumentovat určitý problém, je třeba dobře znát vlastní stroje a chápat zásadní rozdíly mezi normální a abnormální provozní teplotou. Následně jsou potřeba přesné a ostré termosnímky, které zachytí teplotní rozdíly i jednotlivých součástek a umožní rychlou analýzu situace. To je možné právě díky termokameře Fluke Ti300+ s automatickým ostřením LaserSharp. Nepostradatelnou vlastností v průmyslovém provozu je pak i dostatečná odolnost jakéhokoliv ručního zařízení, aby spolehlivě fungovalo i po pádu na zem. Konkrétně kamera Ti300+ je odolná proti pádu z výšky až dvou metrů.

Pro rychlou spolupráci servisního týmu je kamera s vybavena funkcí Fluke Connect, kdy se bezdrátově připojí k chytrému telefonu a pořízené snímky se automaticky nahrají do aplikace Fluke Connect umožňující jejich uložení a sdílení. Navíc je schopna připojit se automaticky k vybraným kompatibilním přístrojům s podporou softwaru Fluke Connect a zobrazit jejich naměřené údaje na obrazovce kamery. Na termovideu tak lze například sledovat průběh elektrických hodnot a zahřívání zatěžovaného motoru.  

Optimální mix vlastností

Kamera je schopna měřit v širokém teplotním rozsahu -20°C až 650°C a její termosnímky se skládají z celkem 76 800 infra pixelů při rozlišení snímače 320 x 240 bodů. Kromě laserového dálkoměru LaserSharp je k dispozici i ruční ostření. Kamera je vybavena 3,5“ displejem s rozlišením 640×480 bodů a pro rychlejší zjištění problému je vybavena režimem AutoBlend, který umožňuje prolnutí viditelného snímku s termosnímkem v různých úrovních. Rozlišení digitálního fotoaparátu pro viditelný snímek pak má 5 Mpx, což přesahuje potřeby pro identifikaci závad na stroji a jejich analýzu.

Snímky se ukládají buď na vyměnitelnou 4GB paměťovou kartu MicroSD, do 4GB interní flash paměti, nebo na USB flash disk. Pro trvalé uložení snímků je možné zvolit i Fluke Cloud™, ze kterého jsou pak snímky a zprávy dostupné kdykoliv a kdekoliv. 

Kamera je schopna pracovat i s různými volitelnými objektivy, které zahrnují inteligentní teleobjektiv s 2násobným zoomem, teleobjektiv se 4násobným zvětšením a poslední širokoúhlý inteligentní objektiv. Po jejich instalaci dojde k automatické kalibraci a nastavení kamery.  

Klíčové vlastnosti Fluke Ti300+:

  • Infračervené rozlišení 320 x 240 bodů
  • Navržena a testována tak, aby vydržela pád z výšky 2 metry
  • Ruční nebo automatické ostření LaserSharp™
  • Široký rozsah měření od -20°C až do 650 °C
  • Plná IR-Fusion ™ pro viditelné souvislosti
  • 3,5” dotykový displej LCD pro snadné řešení problémů
  • Krytí IP54 (ochrana proti prachu, omezené pronikání; ochrana proti stříkající vodě ze všech směrů)

Další informace o kapesní termokameře Fluke Ti300+ najdete na těchto stránkách: https://www.fluke.com/cs-cz/produkt/termokamery/ti300plus 

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy. 

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).