Vodafone přináší chytré hodinky pro děti s tarifem za stovku. Rodičům ušetří spoustu starostí

31. října 2019 – Na český trh přichází první tarif s chytrými hodinkami pro děti. Rodiče díky tomu mohou být s dětmi v kontaktu a přitom jim na cestu třeba do školy nemusí dávat mobilní telefon. Hodinky zvládají telefonování, jednoduché zprávy a mají i GPS. Přitom jsou odolné a mají řadu dalších výhod. Chytré technologie v síti Vodafonu tak přinášejí „chytřejší“ péči. Chytré hodinky podporují samostatnost dětí v každodenním životě a ulevují rodičům od starostí.

Řada rodičů kupuje malým dětem mobilní telefon, protože se bojí o jejich bezpečí a potřebují plánovat cestu ze školy, na kroužky nebo si chtějí ověřit, že je dítě v pořádku doma. Pro řešení podobných situací ale telefon není nutně potřeba, stačí chytré hodinky. Společnost Vodafone od 1. listopadu nabídne speciální tarif se 100 minutami volání a 250 MB dat za 104 korun měsíčně, který je určený pro dětské chytré hodinky TCL MOVETIME Family Watch. Ty při pořízení s tarifem na 24 měsíců stojí díky slevě 2 977 korun.

„Je úžasné, kolika aktivitám se dnes i ti nejmenší mohou věnovat. Jako rodiče víme, že každodenní cesty dětí jsou ovšem spojené s obavou o jejich bezpečí. Nemáme běžně možnost své potomky všude doprovázet, ale díky našemu řešení lze být s dětmi ve spojení, i když právě nejsou poblíž. Chceme, aby naše technologie pomáhaly upěvňovat pouto mezi lidmi. Právě proto se snažíme nabízet společnosti, hlavně rodinám, řešení pro všechny potřeby, které lze uspokojit telekomunikačními službami,“ říká Quique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

Je v pořádku doma?

Konkrétní výhody hodinek vyjmenovává Michal Janda, ředitel oddělení produktů a služeb Vodafone: „Dítě má hodinky na ruce, riziko ztráty je menší než u telefonu. Jsou odolné, takže se nezničí při prvním namočení. Díky systému GPS a notifikacím můžete zjistit, jestli váš syn nebo dcera dorazili v pořádku na kroužek, ze školy domů a podobně. Dítě ale nemůže libovolně brouzdat po internetu a hrát hry, protože hodinky nemají webový prohlížeč a tedy zbytečně nerozptylují pozornost, jako se to někdy stává u mobilních telefonů.“

Navíc hodinky umožňují hovory pouze s předem zadanými čísly, tedy ochrání dítě před nevyžádanými kontakty. Pro využívání vzdálených funkcí hodinek si rodič do svého telefonu nainstaluje aplikaci MOVETIME Track & Talk Watch pro systém Android nebo iOS.

Stačí běžná SIM karta

Hodinky fungují s běžnou SIM kartou, váží méně než 60 gramů, jsou voděodolné a prachuvzdorné. Mají barevný dotykový displej, plně se nabijí za méně než 90 minut a při běžném používání vydrží až dva dny, v pohotovostním režimu až čtyři dny. Nabízejí i SOS tlačítko, ke kterému lze přiřadit jak číslo na někoho z rodičů, tak například číslo na záchrannou službu.

Další informace o hodinkách najdete ZDE.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,9 milionu zákazníků. Od roku 2007 přináší komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje přes 1,5 milionu firemních SIM karet. Po integraci UPC Česká republika v červenci 2019 se Vodafone rozrostl o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, půl milionu zákazníků kabelovou televizi a dvě stě tisícům uživatelů pevné telefonní služby. Vodafone už několikrát dostal ocenění Best in Test za kvalitu hlasových služeb a datových přenosů na základě testů provedených společností P3 communications. Aktuálně pokrývá jeho mobilní síť LTE 99 % populace ČR. Zároveň Vodafone nabízí pevné připojení k internetu, a to 99 % českých domácností. Kromě toho na podzim 2017 pokryl Českou republiku speciální sítí úzkopásmového internetu věcí NB-IoT a v prosinci téhož roku spustil komerční provoz. Vodafone se řídí dlouhodobou strategií udržitelného podnikání, hlásí se ke globálním Cílům udržitelného rozvoje (SDGs) a podporuje digitalizaci a diverzitu ve společnosti. Klade důraz na ochranu životního prostředí a využívá jen energii z obnovitelných zdrojů. Vodafone podporuje inovativní startupy a podnikatele v regionech. Zaměstnanci společnosti věnují ročně dobrovolnickým aktivitám více než 7500 hodin prostřednictvím Nadace Vodafone. Ta se za 13 let od svého založení dostala mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informací na www.vodafone.cz.