Youradio Talk: listopadové novinky a topky v podcastech

Praha, 9. prosince 2019 – Česká služba pro poslech podcastů a zpravodajství Youradio Talk zveřejnila seznam TOP 10 nejvíce poslouchaných pořadů za minulý měsíc. Mezi listopadové novinky v podcastech patří HotTopic a Prostor X, mezi tipy měsíce pak pořady Drinkologie a Literární disko.

Jaké podcasty Češi nejvíce poslouchali v listopadu v Youradio Talk? Žebříček je sestavený na základě statistik poslechovosti, u každého je uveden počet přehrání za měsíc listopad. 

TOP 10  

  1. 3v1 –  Late Night Show Evropy 2 s Veronikou Arichtevou, Martinou Pártlovou a Nikol Štíbrovou. Počet přehrání: 18 758. 
  2. Kraus a blondýna – výběr nejlepších komentářů z uplynulého týdne. Blondýna se na Frekvenci 1 ptá, Jan Kraus odpovídá. Počet přehrání: 15 888.
  3. Rádio RePublika – satirické zpravodajství divadelního souboru RePublika. Počet přehrání: 12 304.
  4. Ranní show – legenda a gigant českého éteru Ranní show Evropy 2 s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým. Počet přehrání: 10 492.
  5. Every Day English  – Angličtina Youradio Talk – nejpoužívanější idiomy současného anglického jazyka. Počet přehrání: 10 146.
  6. Ozvěny minulosti – historické momenty, objevy, katastrofy. Počet přehrání: 9 356.
  7. Brain We Are CZ – objevuje možnosti lidského potenciálu a poznání. Počet přehrání: 8 748.
  8. Fotbalové debaty deníku Sport – pravidelné diskuze s experty deníku Sport. Počet přehrání: 6 310.
  9. Svobodné universum – ideály lidskosti a hodnoty naší civilizace nemají a nesmí být rozbity a ztraceny. Počet přehrání: 5 178.
  10.  Petr Mára Podcast – rozhovory se zajímavými lidmi o podnikání, technologiích a osobním rozvoji. Počet přehrání: 4 956.

Novinky měsíce 

„Čerstvou novinkou je pořad HotTopic, ve kterém děláme rozhovory se specialisty o nebezpečí, jež hrozí dětem a dospívajícím na internetu. Řešíme otázky, čím přispívá internet a sociální sítě k celoplošně se zhoršujícímu psychickému stavu dětí a mládeže. Což je v dnešní době velmi aktuální téma,“ říká Lubor Zoufal, head of digital and strategic development společnosti Active Radio, která pořad připravuje. Nově přidaný je rozhovorový pořad časopisu Reflex s názvem Prostor X, ve formě podcastů je zatím dostupný pouze v Youradio Talk. Oblíbená a úspěšná Gastromapa Lukáše Hejlíka je od listopadu nově i jako podcast. Každý týden se můžete těšit na příběh podnikání v gastronomii. A třeba zde najdete i inspiraci, kam vyrazit na sváteční oběd či večeři. 

Tipy měsíce

Do tipů měsíce Yourtadio Talk zařadilo pořad Drinkologie vzhledem k nadcházejícímu období vánočních večírků. „V jednotlivých dílech Drinkologie je postupně odhalována historie, která stojí za nejznámějšími drinky, jako je například mojito, cosmopolitan či oblíbený drink Jamesa Bonda.  Přehledem o koktejlech se pak můžete blýsknout na nejednom večírku,“ uvádí Lubor Zoufal. Nejen pro všechny milovníky knih, ale i pro ty co hledají inspiraci na vánoční dárky je určen pořad Literární disko knihkupectví Luxor. Zaměřuje se na fenomény ve světě knih a literatury z různých úhlů pohledu.

Aplikace Youradio Talk je zdarma dostupná pro Android i iOS

Youradio Talk

Youradio Talk je původní česká mobilní aplikace pro přehrávání mluveného slova.  Kromě podcastů z mnoha zdrojů nabízí i vlastní zpravodajství, které aktualizuje třikrát denně. Velkou výhodou je rádiový režim neboli personalizované rádio, aplikace vám připraví unikátní program – přizpůsobený na míru, sestaví ho z pořadů a zpravodajství podle vašich zájmů. Uslyšíte tedy jenom témata, o která máte skutečně zájem. V katalogu si pak můžete procházet všechny pořady, přihlašovat odběry či vybírat jednotlivé díly k poslechu. Zdarma si mobilní aplikaci pro mluvené slovo Youradio Talk můžete stáhnout pro iOS i Android. Youradio Talk pochází z dílny multimediální skupiny Active Radio, spuštěna bylo letos v květnu.  

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá ročně akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.