S chladničkou Samsung Family Hub přicházejí umělá inteligence a automatizace až do kuchyně

Nová generace chladniček Family Hub disponuje umělou inteligencí, která výrazně zjednoduší nákupy

Ridgefield Park, New Jersey, USA 3. ledna 2020 – Společnost Samsung představila nejnovější verzi chladničky Family Hub. Nabízí nové inteligentní funkce, které dovedou výrazně zjednodušit a zautomatizovat nakupování potravin a další každodenní činnosti a dokonale se přizpůsobí uživatelům. Díky chladničce Family Hub ve verzi pro rok 2020 si rodiny budou moci snáze vychutnat společné chvíle strávené v chytré domácnosti plné propojených přístrojů. Termín uvedení ani cena této nové verze Family Hub pro český trh ještě nejsou stanoveny.

 „V uplynulých pěti letech od představení první verze Family Hub jsme nabídli uživatelům celou řadu inovací, které odpovídají každodennímu životu současných moderních a zaměstnaných rodin,“ říká John Herrington, vrchní viceprezident a generální ředitel oddělení domácích spotřebičů společnosti Samsung Electronics America. „Nejnovější verze Family Hub těchto inovací přináší dosud nejvíc. Do domácností se s ní dostanou personalizované inteligentní funkce, díky nimž k sobě budou mít rodiny blíž.“ 

Nejnovější verze chladničky Family Hub je jednoduchá, sofistikovaná a moderní, do současné propojené kuchyně padne jako ulitá. Výrobci vyšli z několikaletých zkušeností i reakcí uživatelů a vybavili novou generaci přístrojů originálními funkcemi, o něž zákazníci stáli především. Ve vnitřním prostoru chladničky tak najdeme kamery s umělou inteligencí, ve výbavě nechybí systém inteligentního plánování nákupů ani recepty šité na míru jednotlivým uživatelům. Nové Family Hub navíc umožní rodinám sdílet multimediální zábavu nejrůznějšího typu a ovládat různá zařízení v propojené domácnosti. 

Inteligentní plánování nákupů i vaření 

Nová verze chladniček Family Hub je ještě jednodušší a nabízí vyšší míru personalizace než dřív – uživatelé tak stráví míň času přípravou jídla a o to déle si ho budou moct vychutnat. Celý proces je přizpůsobený na míru majiteli – aplikace Smart Recipes doporučuje recepty podle jeho chuti, chladnička navrhuje týdenní jídelníček podle toho, jaké potraviny v sobě zrovna má, a podle aktuální situace umí sestavit i nákupní seznam. 

Vnitřní prostor monitoruje osvědčený kamerový systém ViewInside, ovšem v nové podobě se zbrusu novou inteligentní technologií rozpoznávání obrazu. Díky ní kamery automaticky prozkoumají jednotlivé potraviny v lednici, zjistí, o jaké produkty jde, a posílají majiteli hlášení, co v chladničce přibylo nebo ubylo. Také aplikace Meal Planner je inteligentnější než dřív – funkce Quick Plan nabídne recepty na celý týden po jediném kliknutí. 

O další novou inteligentní funkci Family Hub se postarala startupová firma Whisk, zaměřená na využívání umělé inteligence ve vaření – ta se nedávno stala součástí platformy Samsung NEXT. Technologie Whisk umožňuje naplánovat velkou hostinu (nebo až týdenní jídelníček) podle toho, kolik čekáte hostů. Automaticky upraví recepty a připraví nákupní seznamy s potravinami, které k přípravě daných lahůdek potřebujete. 

Ať k sobě má rodina blíž

Aplikace Family Board se uživatelům představila minulý rok. Od té doby můžou rodiny na této virtuální nástěnce sdílet například své oblíbené písně či fotografie, a připomenout si tak třeba společně strávené chvíle. Nová verze Family Board poprvé podporuje i video – záznamy lze na lednici posílat rovnou z chytrého telefonu, a ještě tím vylepšit společné zážitky. 

Aby bylo sdílení ještě jednodušší, dočkala se aktualizace i funkce SmartView, díky níž si uživatelé mohou na lednici zobrazit obsah z připojené televize nebo mobilního zařízení značky Samsung. Při zobrazení na výšku si na velkém displeji Family Hub můžete vychutnat videozáznamy natočené v tomto formátu na chytré telefony, případně oblíbený obsah ze sociálních sítí. Členové rodiny si také můžou pouštět hudbu ze svých oblíbených streamingových služeb. 

Jak připojit a ovládat chytrou domácnost 

Nová chladnička Family Hub také zvedá laťku kvality, pokud jde o ovládání chytré domácnosti. Nově můžete v domácím prostředí sledovat a ovládat přes tisíc produktů kompatibilních se standardem SmartThings: zapínat a vypínat světla, sledovat, kdo zvoní u dveří, nastavovat teplotu v jednotlivých místnostech nebo zamykat vchodové dveře. Nový widget SmartThings Video umožňuje sledovat najednou obraz z několika bezpečnostních kamer. Z pohodlí kuchyně tak máte přehled o celém domě či bytě. 

Nové softwarové funkce Family Hub budou k dispozici na jaře. Další informace o chladničce nebo dalších domácích spotřebičích jsou k dispozici na stránkách http://www.samsung.com.

# # #

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými průlomovými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, systémů LSI, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.