Společnost Samsung představuje nové telefony Galaxy A71 a Galaxy A51

Čtyři fotoaparáty, displej Infinity-O a baterie s dlouhou výdrží nabízejí pokročilé mobilní zážitky

Praha 2. ledna 2020 – Společnost Samsung představila telefony Galaxy A71 a Galaxy A51, které se staly nejnovějšími přírůstky v řadě Galaxy A. Galaxy A71 a A51 byly navrženy s cílem nabídnout smysluplné inovace a úžasné mobilní zážitky všem. Jsou vybaveny vylepšenými funkcemi, mezi něž patří baterie s delší výdrží, která dokáže udržet krok s hektickým životním stylem, chytřejší fotoaparát, který pomáhá zachytit svět, jak jej vidíte, a displej Infinity-O, jenž zprostředkovává ničím nerušený vizuální zážitek. V České republice bude model Galaxy A51 k dispozici v druhé polovině ledna v černé, bílé a modré barvě za doporučenou maloobchodní cenu 9 499 Kč. Model Galaxy A71 se bude prodávat od začátku února v černé, stříbrné a modré za 11 999 Kč.

„Prostřednictvím modelů Galaxy A71 a Galaxy A51 dále rozvíjíme úspěšnou řadu produktů Galaxy A. Od svého loňského uvedení na trh se řada Galaxy A stala jednou z nejoblíbenějších řad chytrých telefonů v Česku i na Slovensku. Také nové modely Galaxy A71 a Galaxy A51 opět nabízejí podstatné inovace, které uživatelé milují,“ uvedl Tomáš Balík, ředitel mobilní divize Samsung Electronics Czech and Slovak. „Víme, že lidé chtějí zařízení, které dobře vypadá, vydrží déle v provozu a dokáže zachytit všechny zážitky v okamžiku, kdy je prožíváme, a máme radost, že i nejnovější zařízení řady Galaxy A dokážou tyto požadavky splnit.“

Zdokonalený fotoaparát

Telefony Galaxy A71 a Galaxy A51 disponují čtyřmi špičkovými fotoaparáty, které dokážou zachytit životní okamžiky, na nichž nám nejvíc záleží. Galaxy A71 a Galaxy A51 jsou kromě hlavního fotoaparátu vybaveny ještě fotoaparátem ultraširokoúhlým, makro a se selektivní hloubkou ostrosti, což uživatelům v kombinaci s inteligentními funkcemi umožní ve zřetelných detailech a v ohromujícím měřítku zachytit prakticky cokoli.

O úchvatné snímky se postará hlavní fotoaparát, v němž je u modelu Galaxy A71 64Mpx obrazový snímač a u Galaxy A51 snímač s rozlišením 48 Mpx. Díky ostrým a živým snímkům umožní tento fotoaparát pořizovat nejlepší možné fotografie bez ohledu na denní či noční dobu. Ultraširokoúhlý fotoaparát je vybaven objektivem se zorným úhlem 123°, což odpovídá perifernímu vidění lidského oka. Pokud to záběr vyžaduje, inteligentní funkce doporučí širokoúhlý režim a automaticky na něj přepne. Makroobjektiv dokonale zaostřuje předměty, aby v křišťálově ostrém obraze zachytil každičký detail, zatímco objektiv se selektivní hloubkou ostrosti dává fotografovaným objektům vyniknout pomocí efektů živého ostření.

Nahrávání videa ve vysoké kvalitě

Díky funkci Super Steady Video lze nyní natáčet plynulé a neroztřesené videozáznamy jakéhokoli dobrodružství. Funkce Super Steady Video odstraňuje chvění kamery, ať už pořizujete nahrávku pohybujícího se objektu, nebo se sami pohybujete s přístrojem v ruce. A i když běžíte, jdete na túru, nebo dokonce pronásledujete své domácí mazlíčky, pomůže funkce Super Steady Video dokonale zachytit každý okamžik.

Displej pro nerušený vizuální zážitek

Galaxy A71 i Galaxy A51 nabízejí bezrámečkové displeje Super AMOLED Infinity-O. Displeje s velikostí obrazovky 6,7 palce nebo 6,5 palce poskytují široký a podmanivý zážitek – zapomeňte na svět kolem sebe a sledujte svůj oblíbený pořad nebo hrajte hru na jednom z největších mobilních displejů, jaký dosud Samsung vyrobil.

Zůstaňte déle ve spojení

Telefony Galaxy A71 a Galaxy A51 se dodávají s bateriemi o kapacitě 4 500 mAh, resp. 4 000 mAh, takže můžete svůj telefon během dne používat déle. Díky režimům rychlého nabíjení o příkonu 25 W a 15 W, které už u chytrých telefonů Galaxy očekáváme jako samozřejmost, nebudete muset svůj telefon kvůli nabíjení postrádat příliš dlouho.

Galaxy A71 a Galaxy A51 také poskytují přístup k ekosystému inteligentních aplikací a služeb společnosti Samsung včetně Bixby (Vision, Lens Mode, Rutines), Samsung Pay, Samsung Health. Zařízení také chrání bezpečnostní platforma Samsung Knox splňující požadavky obranného průmyslu.

Další informace o telefonech Galaxy A71 a Galaxy A51 naleznete na webových stránkách http://www.samsungmobilepress.com. Fotografie v tiskové kvalitě jsou ke stažení zde: Galaxy A51 a Galaxy A71

Specifikace telefonů Galaxy A71 a Galaxy A51

Galaxy A71 Galaxy A51
Displej 6,7 palce, Full HD+ (1080 x 2400) 6,5 palce, Full HD+ (1080 x 2400)
Super AMOLED  Super AMOLED
Displej Infinity-O Displej Infinity-O
Fotoaparát Zadní Hlavní: 64 Mpx, f/1,8

Se selektivní hloubkou ostrosti: 5 Mpx, f/2,2

Makro: 5 Mpx, f/2,4

Ultraširokoúhlý: 12 Mpx, f/2,2

Hlavní: 48 Mpx, f/2,0

Se selektivní hloubkou ostrosti: 5 Mpx, f/2,2

Makro: 5 Mpx, f/2,4

Ultraširokoúhlý: 12 Mpx, f/2,2

Přední Selfie: 32 Mpx, f/2,2 Selfie: 32 Mpx, f/2,2
Tělo 163,6 x 76,0 x 7,7 mm / 179 g 158,5 x 73,6 x 7,9 mm / 172 g
Aplikační procesor Osmijádrový (dvoujádrový 2,2 GHz + šestijádrový 1,8 GHz) Osmijádrový (čtyřjádrový 2,3 GHz + čtyřjádrový 1,7 GHz)
Paměť 6 GB RAM 4 GB RAM
128 GB vnitřní úložiště 128 GB vnitřní úložiště
Micro SD (až do 512 GB) Micro SD (až do 512 GB)
SIM karta Duální SIM (3 sloty) Duální SIM (3 sloty)
Baterie 4 500 mAh (typická), 25 W superrychlé nabíjení 4 000 mAh (typická), 15 W rychlé nabíjení
Biometrická autentizace Čtečka otisků prstů na obrazovce, rozpoznání obličeje Čtečka otisků prstů na obrazovce, rozpoznání obličeje
Barva5 Černá (Prism Crush Black), stříbrná (Silver), modrá (Blue) Černá (Prism Crush Black), bílá (White), modrá (Blue)

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, systémů LSI, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.