Samsung představuje SSD disk T7 Touch – nový standard rychlosti a bezpečnosti externích médií

Nový kapesní SSD disk od Samsungu vyniká bleskovou rychlostí, biometrickou ochranou pomocí otisku prstu a elegantním trvanlivým provedením

Portable SSD T7 Touch (PR).jpg

Praha 9. ledna 2020 – Společnost Samsung představila nejnovější externí záznamové médium – SSD disk T7 Touch. Zájemci se mohou těšit na kompaktní a elegantní provedení, ale hlavně na nejvyšší přenosovou rychlost, jaká je v současné době prostřednictvím USB 3.2 Gen 2 k dispozici. Nový disk se zároveň vyznačuje vysokou úrovní ochrany dat – díky vestavěnému senzoru je k přístupu zapotřebí otisk prstu. Doporučené maloobchodní ceny budou 3 999 Kč za verzi s 500 GB, 5 999 Kč za 1 TB a 11 399 Kč za 2 TB. V České republice budou ke koupi během 1. čtvrtletí tohoto roku.

„Mnozí lidé se dnes neustále přesouvají mezi prací, domovem a koníčky a často si chtějí všechna svá data nosit s sebou,“ vysvětluje dr. Mike Mang, viceprezident oddělení Brand Product Biz Team v divizi pro paměťová média společnosti Samsung Electronics. „Teď jsou jejich data díky otiskům prstů v bezpečí a navíc jim nabízíme nejvyšší rychlost, jaké lze momentálně docílit, to vše v elegantním a kompaktním balení.“ 

Disk je určen pro profesionály i amatéry. Nabízí dostatečnou kapacitu pro ukládání velkého množství fotografií, her či filmů ve 4K nebo 8K, lze ho použít v kombinaci s počítačem, tabletem, chytrým telefonem nebo herní konzolí. Další výhodou je odolné provedení.

V porovnání s předchozími záznamovými médii se T7 Touch vyznačuje výrazně rychlejším datovým tokem. Rychlost čtení dosahuje 1050 MB/s, rychlost zápisu 1000 MB/s  – jde tedy zhruba o dvojnásobné hodnoty v porovnání s předchozím modelem T5 a až 9,5x vyšší rychlost než u externích pevných disků HDDs . Nejvyšší rychlosti dosáhne displej přes rozhraní NVMe.

Samsung T7 Touch a T7 – technické specifikace 

Parametr Samsung Portable SSD T7 Touch Samsung Portable SSD T7*
Kapacita  2 TB/1 TB/500 GB
Rozhraní  USB 3.2 (Gen 2, 10 Gb/s) se zpětnou kompatibilitou
Rozměry  (DxŠxH) 85 x 57 x 8.0 mm 
Hmotnost  58 g
Přenosová rychlost Až 1050 MB/s
Režim UASP  Ano
Šifrování AES 256-bit hardwarové šifrování
Bezpečnost Heslo, otisk prstu Heslo
Software Samsung Portable SSD Software 1.0
Certifikáty CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
Kompatibilita s RoHS  RoHS2
Barevné varianty Černá, stříbrná Zatím nespecifikováno
Konektivita  USB type-C-to-C, USB type-C-to-A
Záruka Tříletá omezená záruka

        *Model T7 bude k dispozici v druhém pololetí 2020.

O bezpečnost dat se kromě hesla a 256-bitového hardwarového šifrování AES stará poprvé v historii SSD disků od Samsungu i biometrický prvek – vestavěný skener otisků prstů. Navzdory citelně vyšší rychlosti, vylepšenému hardwaru a pevnému hliníkovému krytu je T7 Touch stále velmi lehký, váží jen 58 gramů. Díky svým originálním vlastnostem a parametrům získal cenu Innovation Awards na veletrhu CES 2020.

T7 Touch bude k dispozici v černém a stříbrném provedení ve variantách s kapacitou 500 GB, 1 TB a 2 TB. Bohaté možnosti konektivity zajišťují kabely USB Type-C-to-C a USB Type-C-to-A v základním balení, disk je kompatibilní s operační systémy Windows, Mac a Android. Další výhodou je tříletá limitovaná záruka. 

. Další informace najdete na adrese samsung.com/ssd.

# # #

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými průlomovými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, systémů LSI, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.