Lékárna.cz: Vycházíme vstříc ženám, aby mohly sladily práci a rodinu

Chrudim, 15. ledna 2020 – Internetová Lékárna.cz patří na Chrudimsku k významným zaměstnavatelům, který si zakládá na vstřícném přístupu zejména k ženám-matkám a lidem nad 50 let. „Z našich 65 zaměstnanců je 54 žen v širokém spektru profesí od skladových a logistických až po vyšší manažerské. Umožnit jim pracovat a rozvíjet se tak, aby zároveň mohly být i matkami, to je jedna z hlavních priorit nás jako zaměstnavatele. Vycházíme jim vstříc tak, aby to zvládaly,“ říká Jana Poláková, šéfka HR v Lékárna.cz. 

Lékárna.cz sídlí už 20 let v Chrudimi, má zde nejen kanceláře, ale také moderní distribuční centrum, ze kterého denně odchází v průměru 2500 zabalených objednávek zákazníkům do Čech i na Slovensko. „Nejvíc zaměstnanců je právě z Chrudimska a Pardubicka, máme ale lidi i v Praze a dalších místech, kteří dojíždějí. Na některé pracovní pozice hledáme zde v regionu vhodné kandidáty dlouho a často i opakovaně, je totiž těžké získat na Chrudimsku odborníka podle našich představ. Relativně dosažitelná Praha a její pracovní příležitosti jsou často pro dobře profesně vybavené lidi větší lákadlo. To platí hlavně o profesích v IT nebo marketingu, kde někdy nedokážeme delší čas najít vhodného kandidáta. Hledání vhodných lidí je pro nás v podstatě nepřetržitý proces,“ dodává J. Poláková. Lékárna.cz si ale přesto kvalitu a flexibilitu pracovní síly v regionu chválí. „Díky ní dokážeme stále rostoucí zájem zákazníků o nakupování na internetu zvládat,“ říká.

Zaměstnanci Lékárna.cz oceňují hlavně pružnou pracovní dobu, možnost částečných úvazků nebo brigádnických výpomocí. První český lékárenský e-shop zaměstnává na Pardubicku samozřejmě lékárníky, z největší části ale dává pracovní příležitosti v logistice a skladu a na zákaznických telefonních linkách. Zaměstnává také marketingové specialisty, ekonomické a IT profese. „Věková struktura našich zaměstnanců je opravdu široká – nebráníme se absolventům ani skupině 50plus. Absolventům dáváme rádi příležitost, protože jejich představy jsou nedotčené stereotypy, a lidé 50plus jsou zase zdrojem cenných zkušeností, které juniorům chceme rychle předat. Pro nás je vždycky v centru firemní péče člověk. Věnujeme se podpoře jeho zdraví i hledání optimálního pracovního rytmu. Záleží nám na tom, aby maminky na mateřské mohly být stále zapojené do kolektivu, pokud o to samozřejmě stojí. U lékárnic to je velmi důležité, že i v době, kdy pečují o děti, mohou rozvíjet svou odbornost ruku v ruce s rozvojem internetového lékárenství,“ konstatuje J. Poláková.  

Zaměstnanci Lékárna.cz si pochvalují především pružnou pracovní dobu, práci, která má podle jejich mínění hlubší smysl, samostatnost a možnost kreativních, či vlastních řešení (zdroj: Admoskop.cz).

Pár faktů navíc: 

  • Lékárna.cz denně odešle v průměru 2500 balíčků s objednávkami, celkem 3,5 tuny produktů.
  • Jedna operátorka zákaznického centra vyřídí v průměru 100 připomínek a žádostí zákazníků za den.
  • Index spokojenosti zákazníků a klientů společnosti dlouhodobě dosahuje 90 bodů ze 100 (měření dle mezinárodně uznávané metodiky Net Promoter Score).

 

O Lékárna.cz

Lékárna.cz je první lékárenský e-shop v ČR, vznikla už v roce 1999 zprvu jako portál o lécích. Nyní prodává na internetu široký sortiment pro zdraví a krásu – léčivé volně prodejné přípravky, potravní doplňky a vitamíny, dermokosmetiku, zdravé potraviny i přístroje.  Firma distribuuje veškeré objednávky z Čech i ze Slovenska (pobočka Mojalekaren.sk) výhradně z distribučního centra v Píšťovech u Chrudimi, do kterého investovala před 2 lety více jak 10 milionů korun. Denně z něj odchází až 3,5 tuny produktů. O chod celé firmy se stará 65 zaměstnanců, z toho 54 žen.  Mezi ty patří i osmičlenný tým zákaznické podpory, který je každý den schopen vyřešit až 8 000 komunikací se zákazníky. Letošní obrat plánuje Lékárna.cz na miliardu korun. 

„Na konci všech našich aktivit vždycky musí být šťastný klient, ať už jím je pacient, zákazník nebo zaměstnanec,“ zdůrazňuje PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel společnosti Pears Health Cyber, která Lékárna.cz provozuje.