Povinné testování zaměstnanců: pozitivní jen 3 % testů

Chrudim, 17. února 2022 – Naposledy se dnes otestovali na covid-19 zaměstnanci Lékárna.cz z Chrudimi. Měsíc trvající povinné testování všech zaměstnanců neodhalilo žádné významné ohnisko nákazy, z provedených testů byla pozitivní jen 3 % a chod největší lékárny na českém internetu to nijak nezasáhlo.  

Zaměstnance v call centru, skladu a logistice už od listopadu testovalo nasmlouvané zdravotnické zařízení jednou týdně, od 17. ledna pak 2x týdně. Zaměstnanci v kancelářích a na homeoffice dostali antigenní testy pro domácí použití a instrukce pro hlášení výsledků. „Jsme internetová lékárna, podnikáme ve zdravotnictví, takže si cením přístupu svých zaměstnanců v uplynulých týdnech, kdy povinné testování neodmítali. Je to cenný signál i pro naše zákazníky, že opravdu bereme zdraví jejich i naše vážně,“ říká PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel Lékárna.cz. 

Lékárna.cz pro ochranu zdraví svých zaměstnanců nastavila celý systém ochrany zdraví: kromě vitaminových balíčků na podporu imunity zaplatila zaměstnancům opakované měření hladiny protilátek, které právě probíhá. 

Společnost testovala zaměstnance na vlastní náklady, od ledna ale využila příspěvek zdravotních pojišťoven na alespoň částečnou úhradu svých nákladů ve výši cca 150 tisíc korun. Komunikaci a administrativu spojenou s povinným testováním a nárokováním příspěvku považuje za náročnou, spotřebovala na ni zhruba jeden celý pracovní úvazek. 

Lékárna.cz patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v regionu Chrudim, kde sídlí, má 134  zaměstnanců, z toho 85 % žen. Do povinného testování investovala už cca 350 tisíc korun.  

O Lékárna.cz

Největší lékárnu na českém internetu provozuje od roku 1999 společnost Pears Health Cyber, s.r.o., Lékárna.cz je historicky první internetový projekt tohoto druhu. Dnes kromě nejširšího sortimentu pro zdraví a krásu nabízí také poradenskou službu lékárníků a garanci jejich doporučení. Přístupem k zákazníkům a pacientům si zakládá na lidskosti, laskavosti a excelentní zákaznické zkušenosti. „Na konci všech našich aktivit vždycky musí být šťastný klient, ať už jím je pacient, zákazník nebo zaměstnanec,“ zdůrazňuje PharmDr. Vladimír Finsterle, zakladatel a majitel společnosti Pears Health Cyber, která Lékárna.cz provozuje