Baterie do notebooků loni vyšly v průměru na 1 356 Kč. Letos by cena akumulátorů měla klesnout

Chrudim, 28. ledna 2020 – Průměrná cena akumulátorů do notebooků loni činila 1 356 Kč. Ceny baterií tak pro spotřebitele zůstaly meziročně stejné, přestože prodejcům rostly náklady. Vyplývá to ze statistik internetového obchodu BatteryShop.cz. Cena akumulátorů do mobilních telefonů pak v loňském roce činila v průměru 299 Kč a v případě baterií do digitálních fotoaparátů 346 Kč. Letos má dojít ke snižování cen baterií, pokles se projeví zejména u akumulátorů do notebooků.

Batteryshop.cz v roce 2019 meziročně zvýšil počet prodaných baterií o 16 %. Nejprodávanějším produktem ze sortimentu internetového obchodu byla baterie značky T6 Power do manažerských notebooků Hewlett Packard. E-shop zároveň registroval výrazný meziroční nárůst poptávky po akumulátorech do čteček čárových kódů, a to o 53 %.

Prodejci baterií se v loňském roce potýkali s rostoucími náklady na logistiku či zvyšujícími se cenami surovin na výrobu akumulátorů. „V prvním pololetí loňského roku vzrostly nákupní ceny baterií do mobilních přístrojů zhruba o šest procent, přitom prodejní cena zůstala stejná a klesala pouze marže,“ popisuje situaci na trhu Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz, který je předním prodejcem baterií do mobilních přístrojů na českém trhu. „Podle aktuálních ukazatelů se v roce 2020 nákupní ceny akumulátorů oproti loňsku mírně snižují. Tento trend by se měl ve třetím kvartále promítnout i do snížení prodejních cen baterií. Týkat se to bude zejména akumulátorů do notebooků. Situaci však může ovlivnit výkyv kurzu dolaru,“ dodává Tlapák.

V loňském roce rozšířil internetový obchod BatteryShop.cz portfolio svých produktů o novou vlastní řadu univerzálních adaptérů T6 Power pro notebooky. Adaptéry jsou dostupné ve třech výkonnostních provedeních, a to 45, 65 a 90 W. Jejich variabilita spočívá v tom, že jsou schopny pracovat s napětím od 100 do 240 voltů a nabízejí hned 11 různých konektorů.

„Vlastní řadu adaptérů T6 Power aktuálně rozšiřujeme o produktovou novinku ve formě adapterů pro MacBooky, které disponují USB-C konektorem. Díky tomu je možné naše adaptéry využít pro všechny běžné modely notebooků na českém trhu,“ uvádí Radim Tlapák z e-shopu BatteryShop.cz. „Novinkou v sortimentu jsou také olověné akumulátory vlastní značky T6 Power určené pro záložní zdroje typu UPS, EZS či EPS,“ doplňuje Tlapák.

O e-shopu BatteryShop.cz

Společnost BatteryShop.cz má v obchodování na internetu dlouhodobé zkušenosti, věnujeme se mu od roku 1998. Specializuje se výhradně na prodej baterií. Všichni pracovníci mají s produkty z oboru počítačové elektroniky bohaté zkušenosti. Obchodními partnery jsou společnosti z Asie a USA. Všechny prodávané baterie splňují přísné evropské normy a mají všechny certifikáty potřebné pro prodej v zemích Evropské unie. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 100% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Internetový obchod BatteryShop.cz provozuje společnost NTB CZ, která je zároveň vlastníkem a výhradním prodejcem baterií značky T6 power. Je také oficiálním dovozcem výrobků značky iGo do České republiky.