Novou generální ředitelkou společnosti CBRE Czech Republic se stává Clare Sheils

Praha, 2. března 2020 –  CBRE Group, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, dnes oznámil jmenování Clare Sheils generální ředitelkou CBRE Czech Republic s účinností od 15. března 2020. Clare Sheils nahradí dosavadního ředitele Richarda Currana, který se po úspěšném 16letém působení ve firmě rozhodl CBRE opustit a věnovat se novým životním a profesním výzvám.

Richard Curran zahájil svou kariéru v CBRE Czech Republic v roce 2004. Od roku 2008, kdy se stal ředitelem společnosti, se mu podařilo rozšířit spektrum jejího působení z původního zaměření pouze na pronájmy až k poskytování zcela komplexních služeb v oboru komerčních nemovitostí. Za Curranova vedení CBRE expandovala, získala akvizicí dvě firmy (EMCM a Impact Corti) a stala se oborovým lídrem na českém trhu: původní počet 40 zaměstnanců vzrostl na dnešních téměř 350. „Zažil jsem v CBRE nádherných 16 let a jsem hrdý na to, co jsme v ČR dokázali. Nyní ale přichází čas na změnu – jak pro mě, tak pro CBRE. Jsem přesvědčen, že v osobě Clare Sheils bude mít firma skvělou následovnici,“ uvedl Richard Curran, dosavadní ředitel CBRE Czech Republic.

Clare Sheils přišla do CBRE Czech Republic v roce 2013, předtím několik let působila ve společnosti DTZ v Praze na pozici ředitelky týmu pro oceňování nemovitostí. Stejnou pozici zastávala i po příchodu do CBRE Czech Republic. V roce 2014 se stala ředitelkou týmu pro oceňování nemovitostí pro celý region střední a východní Evropy. V roce 2015 vstoupila do vrcholového managementu jako členka představenstva. Současně v CBRE Czech Republic vede tým pro oceňování nemovitostí a tým pro průmyslový sektor.

„Děkujeme Richardu Curranovi za jeho obrovský přínos k úspěchu našeho podnikání v České republice za uplynulých 16 let a přejeme mu vše nejlepší v jeho další kariéře. Jsem nadšen z toho, že vedoucí roli v CBRE Czech Republic převezme právě Clare Sheils. Její bohaté zkušenosti s vedením týmu a hluboká znalost našeho byznysu a klientů budou zárukou našeho pokračujícího růstu a rozvoje našeho podnikání v ČR,“ komentoval Andreas Ridder, Managing Director CBRE CEE.

Clare Sheils je držitelkou titulu MSc. z University of Central England v oboru řízení a správy nemovitostí a titulu BSc. z University of Birmingham v oboru veřejné politiky, vlády a správy. Je vdaná, má dvě malé děti. Hovoří anglicky a učí se česky. Clare Sheils je příkladnou ukázkou, jak lze skloubit pracovní kariéru s rodinným životem. Ráda pomáhá druhým: v době, kdy ještě žila ve Velké Británii, pomáhala jako dobrovolnice organizacím podporujícím ohrožené děti, mnoho let také podporovala školy pro znevýhodněné děti v Africe. Také v CBRE Czech Republic se zasazuje o dobročinné aktivity, které vyústily např. rozsáhlou podporou nadace Dobrý Anděl. Pokud jí zbývá nějaký volný čas, ráda plave a lyžuje.

O CBRE

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Los Angeles, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2018). S přibližně 90 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům prostřednictvím více než 480 poboček po celém světě. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb, které zahrnují project management; property management; investment management; oceňování nemovitostí; pronájem nemovitostí; průzkumy trhu a strategické poradenství. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. m2. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.