Bang & Olufsen představuje Beosound Balance: bezdrátový domácí reproduktor s jedinečným zvukem a poetickými křivkami

Společnost Bang & Olufsen dnes představila domácí bezdrátový reproduktor s jedinečným zvukovým projevem Beosound Balance. Ten je vyroben a navržen s vášní pro hudbu a je inspirován interiérovými objekty, aby redefinoval domácí audio stylem, jakým to dokáže pouze Bang & Olufsen. Jemná zaoblená silueta je vytvořena z materiálů blízkých interiéru, tedy z dubového dřeva a pletené textilie. Beosound Balance nabídne také inovativní ovládací prostředí, které je skryto, pokud není využíváno, a sedm pečlivě uložených reproduktorů s technologií formování zvukových paprsků, která uživateli umožní zvolit, zda si přeje poslech po celé místnosti nebo vysílat zvuk svým směrem pro přesný a pohlcující hudební zážitek.  

Beosound Balance je navržen ve spolupráci s designerem britského industriálního designového studia LAYER Benjaminem Hubertem jako první interiérový a policový reproduktor, který nijak neomezuje audio prožitek ve velkých obytných místnostech. Díky použitým materiálům skvěle zapadne do jakékoliv místnosti a výborně se kombinuje s kvalitním nábytkem. Základ reproduktoru je z pevného dubového dřeva, které vizuálně ukotvuje stabilitu reproduktoru a válcový tvar reproduktoru je opleten textilií, která Beosound Balance činí jemným a příjemným na dotek i na pohled.

Reproduktor nabídne skryté ovládací prvky pro manuální ovládání, které na první pohled nejsou viditelné, a neruší tak posluchače. Jakmile se uživatel k reproduktoru přiblíží, rozhraní se rozsvítí skrz hliníkový vrchní díl, a pobídne tak k interakci. Přejetím prstu po horní části je možné ovládat hlasitost, dotknutím na jednotlivé ikony přecházet mezi skladbami, pozastavit přehrávání nebo vybrat ze svých oblíbených přednastavených režimů. Při odchodu posluchače ovládání opět uhasne a je možné si vychutnat ničím nerušený poslech. 

Koncept Beosound Balance si klade za cíl zajistit, aby krása, inovace a zvuk vytvářely jeden celek. VP of Design ve společnosti Bang & Olufsen Gavin Ivester vysvětluje: „Vize Beosound Balance spočívá v tom, že reproduktor bude působit jako rozšíření domácí atmosféry. Bude odrážet místo, na kterém se bude nacházet a osobu, která jej bude používat. Konstrukce příjemná na dotek spolu s použitými prémiovými materiály podtrhávají luxusní a inovativní dojem. Režimy poslechu umožňují v případě potřeby přizpůsobení zvuku pro ten nejlepší prožitek, ať už jde o prožitek
uklidňující, vzrušující nebo radostný.”

Reproduktor přinášející technologie z vlajkových produktů

Jelikož Bang & Olufsen patří mezi špičku ve výrobě domácích reproduktorů, po technologické stránce Beosound Balance nikterak nezaostává. Reproduktor je osazen sedmi unikátními měniči se dvěma protilehlými basovými reproduktory, které generují silný basový zvuk a zároveň jsou eliminovány nežádoucí vibrace, které by mohly rušit sousedy. Beosound Balance přináší také inovativní a flexibilní akustický zážitek založený na dvou zvukových režimech. Všesměrový režim zajišťuje rovnoměrnou zvukovou reprodukci okolo reproduktoru a druhý režim směřuje zvuk k posluchači, čímž zajišťuje precizní poslech oblíbených skladeb. Obě technologie pochází z vlajkových lodí společnosti Bang & Olufsen – reproduktorů Beolab.

„Společnost Bang & Olufsen strávila desítky let zkoumáním vlivu prostorové akustiky na lidskou percepci, což rezultovalo ve vývoji jednotlivých unikátních technologií v našich nejpokročilejších reproduktorech. Například akustické čočky v našich reproduktorech Beolab 18 a Beolab 50, které poskytují vysoce směrový zvuku a řízení akustických paprsků. Beolab 90 se zase může pochlubit technologiemi pro optimalizaci dodávaného zvuku v každém individuálním prostoru. Jsme pyšní, že můžeme tyto technologie nabídnout také v Beosound Balance,“ sdělil Tonmeister ve společnosti Bang & Olufsen Neo Kaplanis.  

Aktivní kompenzace místnosti ušitá na míru pro jedinečný Bang & Olufsen zvuk

Při prvním spuštění Beosound Balance provede uživatele nastavením a provede také akustickou analýzu místnosti pomocí vestavěných mikrofonů. Díky tomu vytvoří filtry, které budou kompenzovat zvukové odrazy v místnosti. Systém použije při analýze nízké frekvence a výsledkem bude dokonale přizpůsobený a jedinečný Bang & Olufsen zvuk.

Řešení Multiroom a hlasové ovládání  

Beosound Balance je reproduktor, které je možné zapojit do multiroom řešení a nabídne také služby Google Chromecast, Apple Airplay2 a Spotify Connect. Reproduktor je vybaven hlasovými asistenty Google Assistant a Amazon Alexa. Ti umožní snadné přehrávání hudby, poslech zpráv a mnoho dalšího pomocí hlasových povelů. 

Cena a dostupnost

Beosound Balance bude dostupný za doporučenou cenu 52 000 Kč v barevných provedeních Natural Oak a Black Oak. Dostupný budou v prodejnách Bang & Olufsen, u vybraných prodejců a na stránkách www.bang-olufsen.dk od dnešního dne. 

Více informací lze také nalézt pod @bangolufsen na sociálních sítích Instagram, Facebook, Twitter a YouTube.

O SPOLEČNOSTI BANG AND OLUFSEN

Bang & Olufsen je celosvětovou luxusní lifestylovou značkou, která byla založena v roce 1925 v dánském městě Struer. Za vznikem společnosti stojí Peter Bang a Sven Olufsen, jejichž oddanost a vize zůstávají základem společnosti. Bohaté dědictví postavené na neúprosném odhodlání vytvářet produkty, které posouvají hranice audio techniky, staví společnost do popředí v oblasti audio inovací. Dnes je každý výrobek nesoucí značku Bang & Olufsen charakteristický jedinečnou kombinací krásného zvuku, nadčasového designu a bezkonkurenčního řemeslného zpracování. Inovativní a progresivní produkty společnosti Bang & Olufsen jsou celosvětově prodávány jak online, tak také v mnoha kamenných prodejnách. Společnost zaměstnává přes 1000 osob a působí na více než 70 trzích. Akcie společnosti Bang & Olufsen jsou uvedeny na NAS DAQ Copenhagen A/S.

O společnosti LAYER

Benjamin Hubert je cenami ověnčený britský designový tůvrce a zakladatel London creative agency, Layer. Layer se zaměřuje na prožitek z designu jak ve fyzickém, tak i digitálním světě.  V čele s Benjaminem a rostoucím týmem tvůrců, Layer spolupracuje s progresivními značkami a vytváří produkty, které pomáhají definovat způsob jakým žijeme, pracujeme, komunikujeme nyní i v budoucnosti, od AI, přes chytré nositelnosti a nábytkové systémy po mediální zařízení a nástroje pro mobilní komunikaci. Více informací na @layer_design, @benjaminhubert a layerdesign.com.