České firmy AngelCam a 2N spojují síly, společná integrace pomůže zvýšit bezpečnost před obytnými domy

Praha 22. dubna – Angelcam, softwarová firma propojující různé kamerové systémy, alarmy a senzory v jedné aplikaci, je nově partnerem světového výrobce chytrých videozvonků a přístupových systémů 2N Telekomunikace. Obě firmy mají české kořeny, jejich řešení se ale rychle uchytila také v zahraničí a dnes obsluhují většinu svých zákazníků v Severní Americe a západní Evropě. Nová integrace Angelcam Connectoru umožňuje dveřním interkomům od 2N spustit nahrávání videa do cloudu na základě různých událostí, například detekce pohybu nebo pokusu o neoprávněnou manipulaci či odemčení. Zároveň odešle upozornění uživateli, dalším oprávněným osobám či na profesionální pult centrální ochrany, kterým umožní okamžitě z živého videa či záznamu zjistit, co se děje přímo před vchodem, třeba z kamery 2N.

„Ve 2N hledali firmu, která by jim dokázala pomoci s ukládáním videa na základě uživatelem definovaných událostí. Nabídli jsme kombinaci Angelcam Connectoru integrovaného přímo do zařízení a cloudového API, osvědčené řešení jak z pohledu našich partnerů, kterým umožňuje snadné rozšiřování vlastností jejich produktů, tak z pohledu koncových zákazníků. Těm poskytuje plug&play zapojení, maximální ochranu soukromí díky šifrování veškerých dat a rozšiřitelnost pomocí IFTTT a dalších integrací. Zákazníci mohli video z 2N zařízení dostat do Angelcamu i dříve, ale neobešli se bez pokročilých techických znalostí. Nyní je to na pár kliknutí, navíc integrace událostí zásadně rozšiřuje možnosti využití. Je teď mnohem jednodušší najít na záznamu konkrétní událost, což nám otevírá další možnosti i do budoucna. Například dokážeme nastavit upozornění uživatele v případě, že se u něj před vchodem delší dobu někdo zdržuje, aniž by zazvonil nebo se jakkoli autorizoval, například otiskem prstu či čipem,říká Petr Ocásek, zakladatel & CEO Angelcam.

„Dlouhodobě dodáváme na trh produkty, které posouvají dveřní komunikaci na zcela jinou úroveň. V zabezpečení vstupu a pohybu po budově již několik let využíváme technologií jako je Bluetooth, otisk prstu nebo vzdálené otevírání dveří v mobilní aplikaci. Díky našim produktům se tak dočkají residenti pohodlného vstupu. Úroveň zabezpečení budovy je s 2N Interkomy a přístupovými systémy na nejvyšší úrovni.  Díky otevřenému protokolu našich produktů je možné dosáhnout snadné integraci s ověřenými firmami, jako je právě AngelCam. Propojení našich IP interkomů s aplikací Angelcamu se úroveň zabezpečení budov ještě zvýší. Uživatelé získají větší přehled o dění u vstupu do budovy než kdykoliv před tím,” uvádí Tomáš Vystavěl, ředitel vývoje produktů 2N.

Díky integraci Angelcamu mohou vlastníci budov sledovat vstupy na základě detekce pohybu, pokusu o neoprávněnou manipulaci nebo odemknutí. Rovněž si mohou nastavit upozorněni, pokud někdo zůstane delší dobu před vchodem, aniž by se pokusil o přístup do budovy. Technické řešení rovněž zlepšuje kontrolu záběrů z kamer a hledání konkrétní události. To má ještě jeden praktický dopad – minimalizuje se tok dat a sníží se zásadně délka a velikost ukládaného záznamu. 

Ve 2N si zakládají na produktech pro náročné uživatele. Mobilní a webová aplikace Angelcamu jej posouvá na ještě vyšší úroveň. „Uživatel se jednoduše připojí do webové administrace vrátníku, aktualizuje firmware a v nabídce streamu videa mu přibyde možnost Angelcam – po povolení integrace pak může zákazník používat všechny standardní služby Angelcamu, poskytované zdarma, či za poplatek, podle zvolených variant. Kameru z 2N zařízení pak vidi mezi svými ostatními kamerami, může ji sdílet, propojovat s dalšími zařízeními, která umí poslat email či mají IFTTT,” dodává Petr Ocásek.

O společnosti 2N Telekomunikace 

2N je přední evropská firma zabývající se vývojem a výrobou produktů z oblasti IP interkomů a přístupových systémů. Podle zprávy IHS je největším světovým výrobcem IP interkomů, významným inovátorem je též v oblasti IP přístupových systémů, IP audia a IP výtahových komunikátorů. Společnost byla založena v roce 1991 v České republice a má sídlo v Praze. Nyní má 2N více než 350 zaměstnanců a pobočky v USA, Velké Británii, Německu, Francii, UAE, Austrálii a Itálii, disponuje též širokou distribuční sítí po celém světě. V roce 2016 se společnost 2N stala součástí globální skupiny Axis Group.

Více o Angelcam

Angelcam je softwarová firma, která se specializuje na poskytování moderních řešení pro zabezpečení majetku a osob. Jeho historie sahá do období příchodu startupů do Čech, z „punkových” kořenů však vyrostl v zaběhnutou a globálně úspěšnou společnost. Angelcam se soustředí na odstranění hlavních problémů v oboru bezpečnostních kamer, jako je velké množství falešných poplachů a pomalé a neefektivní zásahy při reálných bezpečnostních incidentech. Proto nabízí unikátní platformu pro prevenci, co nejrychlejší detekci, verifikaci poplachů, reakci na narušení a následně i zpětné vyhodnocování. Zároveň propojuje komunitu uživatelů, jejich kamery a senzory, a umožňuje budování virtuálního sousedství. Prioritizaci poplachů zajišťuje software a následnou verifikaci kombinace majitele, jeho „sousedů” a týmu profesionálních operátorů. Tímto komplexem opatření vytváří Angelcam zcela nový trh Real Time Security – uživatel má vždy a všude přehled o situaci a v případě potřeby může, on sám či někdo, komu věří, okamžitě reagovat.