Česko zažívá boom zájmu o online kurzy programování

Pandemie, která uvěznila mnoho lidí doma, zcela změnila chování Čechů. Probudila v nich touhu získat nové dovednosti. Mezi ty nejžádanější patří kódování. „Našich dubnových online kurzů, kde jsme učili zájemce programovat webové stránky a aplikace, se zúčastnilo přes 1100 lidí,“ popisuje Barbora Wachtlová z Green Fox Academy. Kvůli obrovskému zájmu nyní společnost chystá další třítýdenní kurz zdarma, který odstartuje 25. května. 

I tentokrát bude školení online a zájemci ho tak budou moci absolvovat z pohodlí a bezpečí svého domova. Kurz je určen pro širokou veřejnost a nevyžaduje předchozí zkušenosti s programováním. Zájem očekává organizátor opět čeká obrovský. „V březnu a dubnu, kdy probíhala předchozí školení, se jich účastnilo celkem přes 1136 lidí,“ poznamenává Barbora Wachtlová, provozní ředitelka společnosti Green Fox Academy, a doplňuje: „Pandemie nám jasně ukázala, jak obrovský potenciál je ve výuce online a také v kódování. Zájem totiž vzrostl i o dlouhodobé rekvalifikační kurzy. Lidé si uvědomili, že IT je jedním z nejbezpečnějších a nejperspektivnějších oborů.“

V rámci květnového třítýdenního kurzu zdarma se účastníci naučí vytvářet webové stránky a aplikace.  Školení bude probíhat online vždy od pondělí do pátku od 15 do 19 hodin a bude v angličtině. V případě potřeby bude k dispozici český mentor, který látku dovysvětlí v rodném jazyce. Není potřeba ani žádné speciální technické vybavení. Plně postačí notebook či počítač s připojením k rychlému internetu. Případně vítaná je webkamera a sluchátka s mikrofonem pro snazší komunikaci s třídou a mentorem.

„I tentokrát půjde o videonávody doplněné živými interaktivními přenosy, během kterých budou studenti úzce spolupracovat s lektory a v rámci své skupiny,“ vysvětluje Jan Nidrle, senior mentor Green Fox Academy, a uzavírá: „Tato kombinace se ukazuje jako nejefektivnější a lidé se toho naučí více.“

Školení je tak ideální příležitostí pro všechny, kteří si chtějí v praxi vyzkoušet, zda je pro ně kódování a IT tím pravým oborem pro rekvalifikaci. Třítýdenní kurz #StayAtHome Coding Camp začne 25. května. Kapacity nejsou omezeny a vše je zdarma. Zájemci se musí jen předem zaregistrovat. Více informací o kurzu programování zdarma naleznete zde.

Poznámky pro média:

Společnost Green Fox Academy (GFA) byla založena v roce 2015 v maďarské Budapešti, kde se velmi rychle stala jedničkou na trhu. Spolupracuje zde se společnostmi, jakými jsou Lufthansa, Evosoft (Siemens) či Bosch. Doposud její kurzy programování v Maďarsku i Česku absolvovalo více než 700 lidí. GFA vstoupila na český trh v září roku 2018, kdy byl v Praze zahájen první kurz Junior programátor. V řadě již čtvrtý kurz začal v březnu 2020. Kromě čtyřměsíčního intenzivního kurzu byl v listopadu 2019 otevřen večerní a víkendový kurz programování. Po vypuknutí pandemie GFA pořádala řadu online kurzů zdarma, kterých se zúčastnilo přes 1100 lidí. 99 % absolventů kurzu junior programátor pracuje na pozici junior software developer, a to ve společnostech jako Rohlík.cz, Artinii či Lundegaard. Více informací naleznete na www.greenfoxacademy.cz.