Raiffeisenbank zavádí bezpečnější ověřování plateb na internetu

Praha 21. května 2020 – Raiffeisenbank zavádí v souladu s regulací PSD2 silné ověření klienta prostřednictvím vlastní aplikace RB klíč, která nově umožňuje i potvrzování internetové platby otiskem prstu nebo Face ID. 

Díky nové verzi zabezpečení 3D Secure mají klienti možnost ověřovat platby na internetu prostřednictvím otisku prstu nebo Face ID a odpadá tak zdlouhavé přepisování kódu z SMS zprávy. Služba se automaticky aktivuje na všech kartách Raiffeisenbank a chrání proti zneužití ze strany podvodníků.

“Aby bylo online nakupování pro naše klienty vždy pohodlné a údaje jejich karet maximálně zabezpečeny, přecházíme na nejmodernější verzi služby ověřování internetových plateb 3D Secure,” říká Zdeněk Vondra, projektový manažer Raiffeisenbank.

V případě platby na internetu je klient přesměrován na novou obrazovku, a místo SMS zprávy mu bude zobrazena push notifikace v rámci aplikace RB klíč. V té klient potvrdí platbu otiskem prstu, Face ID nebo PINem a transakce je následně dokončena na straně obchodníka.

Aby mohl klient plně využívat výhody bezpečnějšího ověřování internetových plateb, musí mít staženou aplikaci RB klíč a zároveň obchodník musí podporovat nejnovější verzi zabezpečení 3D Secure. Přestože tedy Raiffeisenbank tuto nejmodernější verzi plně podporuje, stále existují obchodníci, kteří dosud využívají starší verzi ověřování prostřednictvím SMS.

Kompletní přehled změn a všech možností ověřování transakcí na internetu naleznete ZDE.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje již 25 let široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele v České republice. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).