Netatmo rozšiřuje řadu Security a na trh uvede Inteligentní venkovní kameru se sirénou

28. května, 2020, Praha – Netatmo, přední výrobce inteligentních zařízení pro bezpečnější a pohodlnější domov, představuje novou Inteligentní venkovní kameru s integrovanou sirénou.

Dojde-li k neoprávněnému vniknutí do domova, Inteligentní venkovní kamera s integrovanou sirénou okamžitě upozorní uživatele a vyplaší zloděje. Kamera dokáže rozeznat člověka, zvíře, vozidlo i neškodný pohyb. V případě, že zaznamená podezřelou aktivitu, okamžitě na ni upozorní uživatele kamery. Ten může neprodleně reagovat a na dálku spustit alarm o síle 105 dB, který zloděje zastraší. Všechny funkce kamery Netatmo jsou provozuschopné bez účtování pravidelných poplatků.

„Venkovní kamera se sirénou posiluje bezpečnost domova a svému uživateli poskytuje nástroj, kterým zastraší zloděje dřív, než se mu podaří vniknout do domova,“ uvedl Fred Potter, zakladatel společnosti Netatmo a ředitel pro technologie programu Eliot od společnosti Legrand. „Venkovní kamera se sirénou je navržena s důrazem na příjemný prožitek z užívání chytré domácnosti. Je to užitečný a spolehlivý pomocník, který je funkční bez dalších předplatných a nezahlcuje uživatele nevyžádanými upozorněními. Nadto se uživatelé nemusí obávat o zabezpečení svých údajů.“

Tato nová kamera je rozšířením řady Security od Netatmo. Dneškem počínaje si tak uživatelé mohou vybrat mezi Venkovní inteligentní kamerou se sirénou a Venkovní inteligentní kamerou bez sirény.

Venkovní inteligentní kamera se sirénou pro váš bezstarostný odchod z domu

Kamera Netatmo uživateli umožňuje zachovat si prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu nebo počítače spojení se svou domácností po 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to i v případě, že je uživatel vzdálen tisíce kilometrů.  

Kamera se instaluje venku, kde okamžitě rozpozná přicházející osobu, vozidlo ve vjezdu či okolo procházejícího se psa. Pokud kamera detekuje podezřelou aktivitu, upozorní na ni uživatele zasláním přesného oznámení s videem. V případě reálného nebezpečí, uživatel může spustit sirénu kamery a osobu vyplašit.

Pokud je uživatel v práci a kamera zaznamená vniknutí do zahrady, zašle uživateli na chytrý telefon oznámení se záznamem události. Ten bude následně moci z aplikace Netatmo Security ručně spustit sirénu o ohlušující síle 105 dB a vyplašit zloděje.

Personalizovaná upozornění

Parametry Venkovní kamery se sirénou je možné upravit na míru. Uživatel může pro jednotlivé situace deaktivovat nahrávání videí i zasílání upozornění. Pro každé rozpoznání osoby, vozidla nebo zvířete si uživatel nastavuje, zda kamera odešle oznámení či nahraje video.

Funkce Alert-Zones umožňuje uživateli určit konkrétní zóny: kolem pergoly, brány, garážových vrat apod. Kamera pak odesílá upozornění pouze v případě, že dojde k zaznamenání pohybu přímo v zónách.  

Ochrana ve dne i v noci

Inteligentní venkovní kamera se sirénou je vybavena kamerou s rozlišením Full HD 1080 zajišťující vysokou kvalitu obrazu bez ohledu na intenzitu jasu. Objektiv se záběrem 100 stupňů a detekčním polem 20 metrů dosahuje širokého pokrytí.

Kamera je také vybavena infračerveným nočním viděním, které zajistí dozor nad domovem i v noci. 

Dále má Kamera integrovaný inteligentní osvětlovací systém. Dojde-li k poplachu, osvětlení se rozsvítí a pomůže k zastrašení zloděje.

Inteligentní osvětlení lze nastavit v aplikaci Netatmo Security. Uživatel si může například zvolit, jestli se osvětlení zapne automaticky při rozpoznání náhodného pohybu, čímž případně zastraší cizí osobu, nebo bude pouze osvětlovat vstup domu při příchodu členů domácnosti a ohlášených návštěv.

Žádné další poplatky a chráněné osobní údaje

Všechny funkce Inteligentní venkovní kamery se sirénou jsou dostupné bez dalších poplatků.

Videozáznamy jsou ukládány přímo na přiloženou paměťovou microSD kartu. Tato karta je šifrovaná, což zajišťuje vyšší úroveň zabezpečení jejího obsahu. Případní útočníci tak nemají přístup ke kamerovým záznamům. 

Videa mohou být rovněž odeslána a archivována na úložišti Dropbox nebo osobním FTP serveru uživatele.

Kompatibilita s platformami pro vzájemnou spolupráci

Kamera je kompatibilní s platformami Apple HomeKit, Amazon Alexa a Google Assistant. Uživatel si tak může vytvořit personalizované scénáře a propojit kameru s dalšími používanými konektivními zařízeními, a to v různých kombinacích.

Může si například nastavit, aby se všechna venkovní světla rozsvítila červeně v případě, že je na jeho pozemku rozpoznáno vozidlo.

Snadná a rychlá instalace

Instalace Venkovní kamery se sirénou je hračka. Siréna je vestavěna do kamery a nevyžaduje žádné další zapojení.

Venkovní kamera se sirénou se tedy instaluje stejně jako běžná venkovní kamera. Pro účinné sledování domova stačí kameru umístit namísto stávajícího osvětlení nebo jiné strategické místo, a pak už ji jen připojit k domácí Wi-Fi síti.

Uživatel kameru ovládá dálkově a využívá jejích funkcí prostřednictvím aplikace Netatmo Security ze svého chytrého telefonu, tabletu nebo počítače.

Elegantní design odolný vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám

Venkovní kamera se sirénou Netatmo byla navržena tak, aby odolávala zubu času i povětrnostním podmínkám. Je vytvořena z hliníku, skla a plastu, materiálů, které jsou vysoce odolné a chráněné před působením UV paprsků. Díky HZO technologii je kamera odolná vůči působení vody a vlhkosti. 

Dostupnost

Venkovní inteligentní kamera se sirénou Netatmo bude dostupná v obchodech a online od 9. června, 2020. Produkt bude možné zakoupit na webové stránce www.netatmo.com a dále v e-shopech www.alza.cz, Czc.cz, Mall.cz, iDream.cz a iStyle.cz za 9199,99 Kč. Kameru lze předobjednat už od dnešního dne na stránkách www.netatmo.com a www.alza.cz.

Inteligentní venkovní kamera bez sirény je k dostání za cenu 7 999 Kč u stejných prodejců.

Aplikace Netamto Security je zdarma a je kompatibilní s operačním systémem iPhone od verze iOS 9 a s operačním systémem Android od verze 5.0. Webová aplikace Netatmo je dostupná na MAC i PC.

O společnosti Netatmo

Netatmo je jedním z lídrů v oblasti chytré domácnosti, který navrhuje a vyrábí intuitivní inteligentní zařízení pro bezpečnější a komfortnější domov.

V roce 2012, kdy společnost vznikla, se zavázala nadále navrhovat a uvádět na trh zařízení, pro něž platí:

  • 100 % bez poplatků: bez předplatného a jiných nákladů
  • 100% zabezpečení: garance ochrany údajů a respektování soukromého života uživatelů
  • 100% průběžný vývoj: pravidelné aktualizace a přidávání funkcí zdarma

Netatmo v současnosti nabízí 13 zařízení a příslušenství pro chytrou domácnost. Užitečná a snadno použitelná zařízení uživatelům usnadňují každodenní život a současně zvyšují komfort jejich domácnosti.

Kromě řady výrobků určených pro širokou veřejnost se společnost v rámci programu „with Netatmo“ ve spolupráci s předními značkami z oblasti stavebnictví podílí na vývoji možnosti integrace řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů. 

V roce 2018 se společnost Netatmo připojila ke skupině Legrand, světovému specialistovi v oblasti elektrické a digitální infrastruktury budov.

Netatmo, stejný domov, jen chytřejší.