GLS otevírá nové depo v Moravských Budějovicích

Nadnárodní balíkový přepravce GLS posiluje svoji síť na jihu Moravy otevřením regionálního depa v Moravských Budějovicích. Nový přepravní uzel umožní navýšit přepravní kapacity v tomto regionu až o 30 %. Rovněž dojde ke snížení emisí i přepravních časů tím, že se 2,5 krát zkrátí doručovací trasy ve srovnání s obsluhou regionu z dosavadních dep v Jihlavě a Brně. Přepravce v Česku nyní provozuje již 24 dep a v letošním roce plánuje otevření dalších tří. 

GLS otevírá 24. depo a hledá nové kurýry

Přesunem části provozu depa z Jihlavy a Brna do Moravských Budějovic získává GLS další přepravní uzel balíkové logistiky na jihu Moravy obsluhující regiony Želetava, Moravské Budějovice, Znojmo, Náměšť nad Oslavou, Moravský Krumlov, Miroslav, Hrušovany nad Jevišovkou. Investicemi do nových dep, stavebním rozšířením těch stávajících a technologickými inovacemi GLS reaguje na neustále se zvyšující poptávku po přepravních službách. „Nové depo umožní lepší obsluhu zákazníků dřívějším doručením i možností pozdnějšího podání balíků. Kurýrům poskytne více času na přímé provádění služby, protože se ušetří čas při nájezdech z původních dep,“ vysvětluje Pavel Včela, ředitel GLS Česká republika a dodává: „V současné době navíc přinášíme nové pracovní příležitosti do tohoto regionu. Na našich webových stránkách pravidelně aktualizujeme volné pozice, zájemci nás tak mohou jednoduše kontaktovat.“

GLS v České republice a skupina GLS

GLS Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností General Logistics Systems B.V. (s centrálou v Amsterdamu). GLS zajišťuje spolehlivé, vysoce kvalitní služby přepravy balíků pro více než 270 000 zákazníků doplněné logistickými a expresními službami. „Lídr kvality v balíkové přepravě”, to je hlavní motto GLS. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností skupina GLS provozuje síť pokrývající 45 zemí. Díky propracované pozemní síti je GLS jedním z předních poskytovatelů balíkové přepravy v Evropě. GLS působí také v Kanadě a na západním pobřeží USA. GLS má k dispozici více než 70 centrálních a regionálních třídicích středisek a více než 1 400 dep. GLS čítá na 19 000 zaměstnanců, na silnicích 30 000 doručovacích vozidel a více než 3 500 dálkových nákladních vozidel v barvách GLS. Ve finančním roce 2018/19 GLS dosáhla obratu 3,3 miliardy eur a přepravila 634 milionů balíků.