Hewlett Packard Enterprise spouští dostupné cloudové služby díky platformě GreenLake Central

HPE GreenLake Central pomáhá zákazníkům provozovat, spravovat a optimalizovat hybridní cloudová řešení pomocí jediné platformy jako služby v rámci veřejných i privátních cloudů, datacenter a IT úloh zpracovávaných na koncových bodech.

Nová partnerství HPE GreenLake s Cohesity, Qumulo a CyrusOne rozšiřují možnosti správy a ukládání dat, a dále přinášejí nové možnosti umístění v kolokačních centrech

Praha, 9. 6. 2020 – společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) oznámila dostupnost platformy HPE GreenLake Central, která je nyní k dispozici zákazníkům HPE GreenLake. Tato cloudová platforma představená
v prosinci 2019 poskytuje zákazníkům jednotné prostředí vhodné pro veškeré jejich aplikace a data, a to prostřednictvím nástrojů pro orchestraci, které spravují a optimalizují celé hybridní cloudové prostředí zákazníka. Taktéž HPE nyní nově do portfolia služeb GreenLake integruje služby pro správu a ukládání dat, souborové služby, datové analýzy a rozšířenou nabídku služeb kolokačních center prostřednictvím partnerství s Cohesity, Qumulo a CyrusOne.

HPE GreenLake přináší zákazníkům moderní cloudové prostředí pro jejich aplikace, data a provozované IT úlohy spravované ať již on-premise nebo ve veřejném cloudu. Zákazníci platí pouze za to, co reálně používají (pay-per-use), přičemž se mohou spolehnout na služby správy celého dodávaného IT prostředí a optimalizaci GreenLake služeb dle svých obchodních potřeb. Toto umožní zákazníkům uvolnit kapitál, zvýšit provozní a finanční flexibilitu a podpořit business. Společnost HPE je díky službám HPE GreenLake jedničkou na trhu v poskytování IT jako služby
a tato oblast je jedním z nejrychleji rostoucích segmentů HPE s více než 800 firemními zákazníky po celém světě a toto řešení dnes nabízí již více než 500 partnerů. Analytické měřící nástroje HPE GreenLake, kontrola nákladů, užívání softwaru a podpora od HPE Financial Services a HPE Pointnext Services poskytují diferencované řešení, které spolu hardwarovým portfoliem společnosti poskytuje HPE významnou konkurenční výhodu. 

HPE GreenLake Central je jedinou platformou na trhu, která zákazníkům umožňuje:

  • Spravovat kompletní řešení hybridního cloudu, snadno zajišťovat a přesouvat zdroje bez ohledu na jejich umístění mezi privátním a veřejných cloudem.
  • Sledování stavu služeb, správu nákladů a dodržování předpisů a politik v prostředí AWS, Microsoft Azure, Google Cloud i on-premise.
  • Platforma navrhuje optimalizaci výdajů prostřednictvím integrace s Azure Acess Manager a AWS Access Manager.
  • Dosažení lepších výsledků pro vývojáře, provoz IT a manažery skrze funkčnosti a doporučení poskytované platformou pro oblasti bezpečnosti, kapacitního plánování a nákladů.  
  • Přístup k analytickým měřícím nástrojům umožní dynamickou optimalizaci zátěže a jejího umístění na základě faktorů, které jsou pro zákazníka nejdůležitější – např. nákladů, správy a bezpečnosti nebo vzájemné závislost na jiných systémech.

HPE GreenLake Central v současné době používá více jak 250 zákazníků pro podporu své digitální transformace a k dosažení lepších obchodních výsledků.

“HPE GreenLake je kladně vnímán díky jedinečnému přístupu k dodávkám IT formou „as-a-Service“, které trh aktuálně vyžaduje,” řekl Keith White, seniorní viceprezident a generální ředitel HPE GreenLake. „S pokračující vysokou zákaznickou poptávkou po hybridních řešení je HPE GreenLake Central inovativní volbou, která umožňuje zákazníkům vybrat si cloudovou destinaci v souladu s náklady, výkonem a požadavky na řízení a správu. Navíc poskytuje vývojářům a lidem na rozhodovacích pozicích různé cesty, jak tvořit a inovovat rychlostí, která je pro konkurenceschopnost klíčová.“

“Přechod na digitální zdravotní péči je rychlejší než kdy dřív. Naším posláním je poskytnout pracovníkům ve zdravotnictví správnou technologickou podporu a přístup k nástrojům, které potřebují pro poskytování rychlých a kvalitních výsledků týkajících se stavu pacientů,“ uvedla Stella Ward, Chief Digital Officer v Canterbury District Health Board na Novém Zélandu. „HPE GreenLake Central nám poskytuje centrální snadno použitelné rozhraní a reporting, které umožňují dodržování předpisů v hybridním cloudovém prostředí a pomáhají optimalizovat naše výdaje na cloudová řešení tak, abychom mohli dodat nové funkcionality našim pracovníkům mnohem rychleji.“

Rozšířená služba HPE GreenLake pro správu dat a ukládání souborů

Na základě portfolia on-premise služeb pay-per-use společnost HPE přichází s novou konvergovanou správou dat a nabídkou moderních souborových služeb ve spolupráci se společnostmi Cohesity a Qumulo.

Kvůli významnému nárůstu zálohovaných a nestrukturovaných dat je pro společnosti stále obtížnější chránit, spravovat a získávat poznatky z nashromážděných dat v hybridních a multi-cloudových prostředích. Pro tyto případy je tu řešení HPE GreenLake s Cohesity, které umožňuje využívat konvergovanou platformu pro správu dat společně s flexibilním modelem pay-per-use. Nabídka staví na OEM partnerství mezi HPE a Cohesity a umožňuje zákazníkům eliminovat hromadnou fragmentaci dat, zjednodušit jejich správu na různých místech a lépe je využít pro účely business intelligence.

Společnosti se také často potýkají s problémem využití hodnoty nashromážděných dat pro obchodní účely a následného vytvoření produktu tak, aby zůstaly konkurenceschopné. Souborové služby Qumulo pro hybridní cloud umožňují bezpečně vytvářet, analyzovat zpracování IT úloh a spolupracovat s aplikacemi v datovém centru, a i v cloudu. Se softwarem Qumulo dodávaným skrze HPE GreenLake zákazník řídí inovace založené na svých datech, a to v reálném čase a při udržitelných nákladech. 

Pro nabídku těchto HPE GreenLake služeb mohou zákazníci kontaktovat HPE anebo obchodní partnery HPE. 

HPE GreenLake kolokační služby 

HPE GreenLake nabízí zákazníkům možnost využití kolokačních služeb s výhodami veřejného cloudu, a přitom poskytuje zákazníkům plnou kontrolu nad jejich IT stejně, jako by měli stále vlastní datová centra. Zákazník je takto osvobozen od investičních výdajů a zátěže, které jsou spojené s provozováním datového centra ve vlastních prostorách.

Společnost HPE poprvé oznámila své partnerství se společností Cyrus One v červnu 2019 a oslovila zákazníky, kteří chtěli využít externí datové centrum pro služby HPE GreenLake. HPE a CyrusOne tak rozšiřují partnerství s cílem poskytnout svým zákazníkům komplexní služby s výhodami jedné smlouvy, faktury a kontaktního místa. Výsledkem spolupráce obou společností je možnost umístit řešení HPE GreenLake v jakémkoliv datovém centru CyrusOne na světě, což zákazníkům poskytuje geografickou flexibilitu, a tím naplnit specifické požadavky jejich podnikání.

Architektura datových center CyrusOne nabízí služby navržené tak, aby podporovaly rozmanitost IT úloh zákazníků bez ohledu na rozsah nebo jejich hustotu. Poskytuje možnosti dříve dostupné pouze největším poskytovatelům cloudů a společnostem Fortune 1000.

Chcete-li se dozvědět více o HPE GreenLake, navštivte webovou stránku www.hpe.com/greenlake.

O společnosti Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující IT služby, implementace a konzultace, které firmám pomáhají zefektivnit podnikání využitím IT řešení a hodnoty jimi nashromážděných dat na maximum, a to kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. Pro více informací navštivte: www.hpe.com.