Sprinx Systems získal Microsoft Awards 2019

Ve 21. ročníku soutěže Microsoft Awards bylo oceněno 19 nejinovativnějších řešení partnerů Microsoftu z České republiky a Slovenska v celkem 11 kategoriích. Sprinx zvítězil v kategorii Inovace a modernizace aplikací s využitím platformních služeb v cloudu

Praha, 24.6. 2020 – Společnost Sprinx Systems se s projektem Global eStore (GeS) pro společnost ESET, světového dodavatele bezpečnostního softwaru, stala vítězem Microsoft Awards 2019 v kategorii Inovace a modernizace aplikací s využitím platformních služeb v cloudu.

Firmy, které chtějí uspět ve svém podnikání a pružně reagovat na nové, někdy i velmi nestandardní podmínky trhu, musí inovovat. Potvrdil to i 21. ročník ocenění Microsoft Awards, jehož společným jmenovatelem byly moderní technologie a jejich využití pro nové způsoby vzájemného propojení lidí, dat a procesů. Prestižní soutěž oceňuje nejlepší a nejinovativnější projekty, realizované partnery Microsoftu v České republice a na Slovensku, a zároveň přináší inspiraci i pro další partnery a zákazníky. 


ESET získal od společnosti Sprinx Systems globální řešení pro prodej svého softwaru, které lze ve velkém rozsahu parametrů upravit pro konkrétní zemi, resp. nákupní zvyklosti lokálních zákazníků. I přes svoji centralizaci je nový systém stále velmi variabilní a poskytuje partnerům určitou míru volnosti. Společnost ESET má zároveň plnou kontrolu nad správou licencí a prodejů v reálném čase. Z globálního eStoru od Sprinx Systems se stal jediný prodejní kanál pro všechny koncové zákazníky.

ESET má zákazníky po celém světě a naším cílem je poskytnout jim maximální komfort při nákupu našich produktů. Nová hybridní platforma od Sprinx Systems nám umožnila výrazně upgradovat front-end našeho internetového obchodu co do rychlosti odezvy a jeho dostupnosti. Přitom jsme nemuseli investovat do nové serverové infrastruktury, ani kompletně měnit back-endové systémy,“ řekl Juraj Kojda, Head of Global Digital Development společnosti ESET.

Sprinx Systems navrhl pro ESET vysoce stabilní a robustní e-commerce řešení, kompletně provozované v cloudu Microsoft Azure. Celé e-commerce řešení je specifické svými integracemi, kdy se Sprinx postaral o plnou integraci on-premise i cloudových systémů, které společně tvoří vysoce sofistikované hybridní e-commerce řešení. Nové globální řešení umožňuje načítání dat z back-end serverů přímo do internetového obchodu a další servery pak slouží k uchovávání informací o zákaznících a licencích dodávaného softwaru. Správa dat nového e-commerce řešení zůstala zachována v systému na správu obsahu Kentico, zatímco back-end je plně řešen s nástroji cloudové platformy Microsoft Azure. Front-end je realizován pomocí javascriptového frameworku React.js.

„Pro naše zákazníky je stále důležitější flexibilita, mobilita a nepřetržitá dostupnost jejich e-commerce systémů. Globální eStore pro ESET je naše první velké řešení, postavené na platformě Microsoft Azure, které všechny tyto požadavky bezezbytku splňuje,“ dodává Jiří Jinger společnosti Sprinx Systems. „O to více nás těší, že za svoji inovativnost získalo ocenění Microsoft Awards 2019.“ 

O společnosti Sprinx Systems

Sprinx Systems se od roku 1996 specializuje na CRM a obchodní systémy na míru. Cílem je zákazníkovi poskytnout komplexní a vzájemně integrovaná technologická řešení. Zákazníkům nabízíme tvorbu a implementaci Sprinx CRM, robustních e-shopů a portálů s nejmodernějšími marketingovými nástroji či aplikační hosting a IT outsourcing, dále také IT řešení do farmaceutického průmyslu a produktů HPC (High Performance Computing).